• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Wie zitten er in de KAR?

Print 

De Kinderadviesraad (KAR) is een raad van en voor kinderen, die zorgprofessionals en ouders helpt om hun rechten, wensen, ervaringen en behoefte te bewaken en bekend te maken. In de KAR zitten 15 leden in de leeftijd van 10 tot 20 jaar.

Ik kom al sinds mijn geboorte in het ziekenhuis en heb hierdoor al vele jaren ervaring. Ik zit sinds kort bij het KAR omdat ik kinderen hun tijd in het ziekenhuis zo fijn mogelijk wil maken. Zelf heb ik nog niet veel ervaring met het KAR, maar hoop hier zo snel mogelijk verandering in te brengen.

Daphne, 18 jaar

​Ik ben bij de KAR gekomen omdat ik veel wil betekenen voor de kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis. In een paar jaar denk ik dat we al erg veel hebben bereikt, bijvoorbeeld het optimaliseren van het proces naar een operatie. Ik hoop dat we nog veel meer kunnen bereiken voor de kinderen in het ziekenhuis. Daarnaast is het ook een erg gezellige groep en heb ik al veel nieuwe ervaringen opgedaan, in een paar jaar tijd.​

Britt, 18 jaar

Ik kom zelf regelmatig in het ziekenhuis en vind het belangrijk dat er naar kinderen wordt geluisterd. We zijn in 2016 gestart en hebben al veel bereikt. Hopelijk gaan we nog velen jaren door en kunnen we nog meer doelen realiseren!

Rianne, 16 jaar

Ik zit in de KAR omdat ik het leuker en een stukje minder erg wil maken voor kinderen die in het ziekenhuis liggen. Daarmee zou ik graag willen bereiken dat ieder kind tevreden terug kan kijken op de periode dat ze in het UMCG lagen.​

Irene, 19 jaar

ik zit in de KAR omdat ik graag de mening van de patiënten wil openbaren, zodat we allemaal een bijdrage aan een nog beter ziekenhuis kunnen leveren.

Julia, 17 jaar

Ik zit in de KAR omdat ik het heel leuk vind en ik graag kinderen wil helpen van hun ziekenhuisangst af te komen. Daarom wil ik het ziekenhuis gezelliger en prettiger maken voor de kinderen.

Anna, 11 jaar​


Ik zit in de KAR omdat ik vind dat kinderen ook zeker een stem hebben in het UMCG. Dokters kunnen wel dingen voor het kind bepalen, maar lang niet zo goed als de kinderen zelf. Zo lijkt het me leuk als vriendjes en vriendinnetjes mogen blijven slapen, zodat het bezoek aan het UMCG geen trauma wordt. Ik hoop dat we dit, en natuurlijk nog veel meer, voor elkaar kunnen krijgen!

Eline, 14 jaar​


Heey! Ik ben Anna en ben 18 jaar. Ik zit bij de KAR omdat graag mensen wil helpen. Ik heb zelf ook veel lichamelijke problemen en heb het daar best wel moeilijk mee gehad (en nu nog wel eens). Ik wil aan iedereen laten zien dat dat niet hoeft. Als je positief naar het leven kijkt komt het wel goed!

Anna, 18 jaar​
​​

​Ik zit vanaf het begin bij de KAR. Ik vind het leuk om andere kinderen te helpen door mee te denken in het UMCG en mijn mening te uiten. We hebben als KAR al veel voor elkaar gekregen en hoop dat we nog veel kunnen betekenen!

Niels, 13 jaar​​

Ik wilde graag bij de KAR omdat ik vroeger veel in het ziekenhuis heb gelegen en mijn steentje wil bijdragen aan het ziekenhuis. Ik wil graag meedenken hoe het ziekenhuis het beter kan doen.

Erik, 14 jaar​

​​​Fay, 16 jaar

Oud Kar lid:​

Ik ben Shannah en lid van de KAR in het BKZ geweest vanaf het begin tot november 2018. In de KAR heb ik eerst als lid en ben daarna samen met Rianne en Julia voorzitter geworden. Mijn tijd als voorzitter vond ik super leuk. Je bent actief bezig met vraagstukken en ideeën en probeert de rest van de KAR aan te sporen. Mijn tijd in de KAR vond ik enorm waardevol om kinderen in het BKZ te helpen en de stem van het kind te laten horen!

Shannah, 18 jaar


​​

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram