• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Gezond ouder worden

Print 

Waarom is dat zo belangrijk?

Mensen leven steeds langer. Jij, je papa en mama, je opa en oma, je broertje en/of zusje, worden steeds ouder dan vroeger. Maar hoe komt dat nu? Dat is een belangrijke vraag. Hoe meer we ervan weten, hoe langer jij kunt leven in goede gezondheid. En als je ziek wordt kunnen we je beter behandelen.

Gezond leven

Als je ouder wilt worden, is het verstandig om gezond te leven. Dat hoor je vast wel eens van je vader of moeder. Veel sporten, veel groenten eten en weinig snoepen en televisie kijken. Maar dat bepaalt niet alleen hoe oud je wordt. Andere dingen bepalen ook of je oud(er) kan worden. Als je vader en/of moeder bijvoorbeeld ziek zijn, kunnen ze die ziekte aan jou doorgeven. Als je gaat roken word je eerder ziek en minder oud. Maar ook ook als jij je soms een beetje down voelt of laat op bed gaat, kan dat invloed hebben op hoe oud je wordt. Om je later goed te kunnen helpen willen de dokters hier veel meer van weten.

Het UMCG doet daarom onderzoek om zoveel mogelijk antwoorden op vragen over ouder worden te kunnen vinden. Dat doet het UMCG niet alleen. De Rijksuniversiteit Groningen en een boel bedrijven helpen ook mee. 

Van jong naar oud op een rij

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram