• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Tandarts

Print 

Het UMCG Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM) is de tandartsschool van het UMCG. Studenten leren er voor tandarts of mondhygiënist. In het centrum worden volwassenen behandeld, maar ook kinderen.

Als je naar het CTM gaat kun je op je beurt wachten in een speciale wachtkamer. Je vindt daar speelgoed en spelcomputers.

De eerste keer

De eerste keer dat je het CTM bezoekt kijkt een tandarts of mondhygiënist hoe je gebit eruit ziet. Dit bezoek is meestal maar kort.

Het tweede bezoek

Na een tijdje word je opgeroepen voor een tweede bezoek. De student of tandarts die jouw mond gaat verzorgen stelt je wat vragen over je gezondheid. Bijvoorbeeld of je pas nog ziek bent geweest, of dat je ergens allergisch voor bent. Daarna kijkt hij in je mond. Hij schrijft op wat hij ziet. Hij vertelt je ook hoe je je tanden het beste kunt schoonmaken. En waar je om moet denken bij dingen die je eet en drinkt. Als de student klaar is komt een tandarts om te kijken of er nog iets vergeten is.

Vervolgbezoek

Als het nodig is om je te behandelen gebeurt dat meestal de volgende keer. De student gaat je dan behandelen, bijvoorbeeld door een gaatje te vullen of een plastic laag je in je kiezen te maken.  Hij doet dat samen met een tandarts of mondhygiënist. Als je niet hoeft te worden behandeld kom je na een paar maanden weer terug om te kijken of alles nog goed gaat.

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram