• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Spierziekten (revalideren)

Print 

Wat zijn spierziekten?

Spierziekten worden ook wel Neuromusculaire Aandoeningen (NMA) genoemd. Je spieren zorgen ervoor dat je kunt bewegen. Je zenuwen besturen je spieren. Als je een spierziekte hebt werken je spieren en zenuwen niet goed.

Tom heeft een spierziekte. De kracht in zijn spieren wordt steeds minder. Bewegen is voor Tom soms best moeilijk. Het kost Tom meer moeite om dingen te doen. Tom is ook sneller moe dan andere kinderen.

Revalideren

Op locatie Beatrixoord van het Centrum voor Revalidatie, kan een team van verschillende deskundigen Tom helpen. Tom gaat zoveel mogelijk dingen leren zodat hij kan spelen en kan meedoen op school. Tom leert dingen die hij moeilijk vindt door te oefenen met spelletjes. Het oefenen noem je revalideren.

Als jij komt revalideren gaan we eerst samen met jou bespreken wat je graag wilt leren en waar je hulp bij nodig hebt. Alles wat je wilt leren noem je behandeldoelen. De behandeldoelen staan in je behandelplan. Een kinderfysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist of muziektherapeut gaan samen met jou oefenen om de doelen in het behandelplan te halen. Als je meer wilt weten over revalideren, kun je kijken onder het kopje revalideren.

 

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram