• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Niet Aangeboren Hersenletsel (revalideren)

Print 


Wat is Niet-Aangeboren Hersenletsel?

Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH), betekent dat je een beschadiging aan je hersenen hebt gekregen tijdens je leven. Je hersenen zijn beschadigd door bijvoorbeeld een ongeluk of een bloeding in je hersenen.

Hersenen zitten in je hoofd en besturen alles wat je denkt en doet. Als je hersenen voor een deel niet goed werken kun je problemen krijgen met praten, lopen, eten en denken. Floor heeft niet-aangeboren hersenletsel. Soms heeft Floor moeite om dingen te onthouden. Floor kan zich soms niet goed concentreren. Veel dingen die Floor vroeger wel kon zijn nu een stuk moeilijker. 

Door de hersenbeschadiging is het gevoel en gedrag van Floor soms anders dan vroeger. Dit is vervelend voor Floor en voor haar vader en moeder. Het is belangrijk dat Floor alle dingen goed leert en op tijd rust neemt.

Revalideren

Op locatie Beatrixoord van het Centrum voor Revalidatie, kan een team van verschillende deskundigen Floor helpen. Floor gaat zoveel mogelijk dingen leren zodat ze kan spelen en kan meedoen op school. Floor leert dingen die ze moeilijk vindt door te oefenen met spelletjes. Het oefenen noem je revalideren.

Als jij komt revalideren gaan we eerst samen met jou bespreken wat je graag wilt leren en waar je hulp bij nodig hebt. Alles wat je wilt leren noem je behandeldoelen. De behandeldoelen staan in je  behandelplan. Een kinderfysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist of muziektherapeut gaan samen met jou oefenen om de doelen in het behandelplan te halen. Als je meer wilt weten over revalideren, kun je kijken onder het kopje revalideren.

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram