• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

De transplantatie

Print 

Na de oproep ga je samen met je ouders in de auto of taxi naar het Beatrix Kinderziekenhuis. Hier gaat de dokter je eerst onderzoeken en kijken of je niet verkouden bent en geen koorts hebt want dan mag je namelijk niet getransplanteerd worden. Er wordt bloed geprikt en je krijgt een infuus. Soms wordt er nog een röntgenfoto van je longen gemaakt. De dokter vertelt wanneer de operatie gaat beginnen. Deze kan pas echt doorgaan als de dokter (de chirurg) de nieuwe lever goed heeft bekeken en heeft gezegd dat de lever goed genoeg is om aan jou te geven.

Je ouders brengen je naar de operatiekamer. Als je onder narcose bent (slaapt), blijven je ouders in het ziekenhuis. Meestal in de buurt van jouw kamer. En wil je precies weten wat de dokter doet als jij onder narcose bent? Hij heeft het voor je opgeschreven, het staat onderaan deze pagina.   

Kinder Intensive Care

Als de operatie klaar is, ga je eerst naar een speciale afdeling, de Kinder intensive care (Kinder IC). Als je wakker wordt dan zie je dat er tijdens de operatie veel is veranderd. Je hebt veel lijntjes en slangetjes aan je lichaam. Op de IC zijn veel dokters en verpleegkundigen, zij letten goed op je. Op de afdeling is het licht altijd aan, ook ’s nachts. Dit is nodig zodat iedereen je goed kan zien.

De verpleegafdeling

Als je je weer wat beter voelt en de dokter vindt het goed dan ga je terug naar de verpleegafdeling. Je blijft nog een tijdje op de afdeling om sterker te worden en om weer dingen zelf te kunnen doen. De mensen van het transplantatieteam komen nog regelmatig bij je langs op de afdeling. In de loop van de weken krijg je steeds minder slangen.

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram