• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

De onderzoeken

Print 

Voordat je een nieuwe lever krijgt, wordt je van top tot teen onderzocht. Je blijft dan ongeveer een week in het Beatrix Kinderziekenhuis. De verschillende dokters onderzoeken je en zullen je zo nu en dan vragen stellen. Dat is nodig om er achter te komen hoe ziek je bent.

Op de afdeling vertelt de pedagogisch medewerker, de dokter of verpleegkundige je welke onderzoeken er gaan gebeuren, op welke dag en tijdstip. Zij leggen jou en je ouders ook uit hoe een onderzoek gaat, wie er bij zijn, hoe lang het duurt, of je stil moet liggen en of het vervelend is.

Tommie weegschaal

Je vader of moeder kan tijdens de onderzoeken en gesprekken zoveel mogelijk bij je zijn. Ze kunnen, als ze niet in de buurt wonen, logeren in het Ronald Mc Donald huis. Dat is vlak in de buurt van het ziekenhuis. Als alle onderzoeken gedaan zijn mag je weer naar huis.

Groenlicht gesprek

De dokter verzamelt ondertussen alle uitslagen van de onderzoeken die je hebt gehad. Als je de eerste keer na de zieken¬huisopname op de polikliniek van het Beatrix Kinderziekenhuis komt dan bespreekt de arts samen met de levertransplantatie¬consulent de uitslagen met jou en je ouders. De arts vertelt je ook of je in aanmerking komt voor een levertransplantatie.

Groenstoplicht

Als je op de wachtlijst voor een levertransplantatie komt, noemen we dit: groen licht! Groen licht betekent: je komt in aanmerking voor een nieuwe lever, maar moet nog wachten totdat er een donorlever voor je is. We kunnen van tevoren nooit zeggen hoelang je moet wachten. Dit kan een week zijn, maar dit kan ook twee jaar zijn.

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram