• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Dunnedarmtransplantatie: informatie voor broers en zussen

Print 

Als je broer of zus moet worden getransplanteerd, is dat ook voor jou een spannende gebeurtenis. De pedagogisch medewerkers van het transplantatieteam van het UMCG kunnen je uitleggen wat er allemaal gaat gebeuren. 

Mee naar de poli

Eens in de vier of zes weken gaat je broer of zus naar de polikliniek in het UMCG. Je kunt dan gewoon een keer meekomen. Tijdens de polibezoeken zijn er verschillende mensen die naar je broer of zus kijken: een arts, een verpleegkundig consulent, een diëtiste, een maatschappelijk werker en ook een pedagogisch medewerker.

Kijken op de verpleegafdeling

De pedagogisch medewerker vertelt je broer of zus wat er precies gaat gebeuren als hij of zij de dunnedarmtransplantatie krijgt. De pedagogisch medewerker laat ook zien op welke verpleegafdeling je broer of zus terechtkomt en wat er precies gebeurt als je onder narcose gaat. Natuurlijk kun jij ook meekijken en luisteren als hierover verteld wordt. En je kunt bijvoorbeeld ook een kijkje nemen op de verpleegafdeling waar je broer of zus na de transplantatie ligt. Verder zijn er boekjes waarin je kunt lezen hoe een dunnedarmtransplantatie gaat.

Vragen stellen

Als jijzelf vragen hebt over de dunnedarmtransplantatie van je broer of zus, dan kun je die altijd stellen. En misschien vind je het ook wel prettig om een keer alleen met een pedagogisch medewerker te praten. Dat kan allemaal. Overleg het met je ouders of vraag het aan bij de verpleegkundige op de poli. Zij kunnen dan een afspraak voor je regelen met een van de pedagogisch medewerkers.

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram