• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Indianengroep: therapie voor je hand en arm

Print 
​​​

De Indianengroep is voor kinderen die één arm of hand minder goed kunnen gebruiken. In de Indianengroep leren ze de minder goede hand of arm steeds beter gebruiken.

Om ervoor te zorgen dat jij je beide armen goed kunt gebruiken ga je oefenen in de Indianengroep. Dit oefenen noem je revalideren. Het revalideren doe je in het Centrum voor Revalidatie.

TomTom gaat ook naar de Indianengroep. Hij kan ook een arm minder goed gebruiken. De arm die het minder goed doet noemen we de indianenarm. Alle kinderen in de Indianengroep hebben Indianenkleren aan. Bij de indianenkleren hoort een doek. De goede arm van Tom gaat in de doek.

In de Indianengroep zijn vier tot zes kinderen. Alle kinderen hebben een eigen begeleider. De kinderen in de Indianengroep hebben indianenkleren aan. Bij de indianenkleren hoort een doek, dit noem je een sling. De goede arm van Tom gaat in de sling. De eerste zes weken oefent Tom alleen met zijn Indianenarm. Na zes weken oefent Tom met twee armen.

Tom gaat allemaal spelltjes doen met zijn Indianenarm. Hij gaat trommelen, met blokken spelen en knutselen. Ook gaat Tom dingen oefenen die hij graag wil leren. Tom wil graag leren zelf zijn schoolbeker open te maken. Door het oefenen kan Tom zijn Indianenarm steeds beter gebruiken. Tom vindt het erg leuk op de Indianengroep. Indiaan met gebroken arm

Indianenshow

Samen met de andere indianen heeft Tom veel geleerd. Tom kan nu zelf zijn schoolbeker opmaken. Tom heeft dit samen met de andere kinderen in de groep geoefend. Alles wat de kinderen in de Indianengroep hebben geleerd laten ze zien in een Indianenshow! De vaders en moeders van de Indianen komen naar de indianenshow kijken.

In het filmpje over de Indianengroep kun je zien hoe de Indianen eruit zien en wat ze allemaal doen.

Meer informatie

Ben je nieuwsgierig geworden? Als je meer informatie wilt over de Indianengroep kunnen je ouders contact opnemen met de medische administratie. Het telefoonnummer is (050) 361 79 99.

Indianengroep: 3 tot 8 jaar 
  
Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram