• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Eigenhandiggroep: therapie voor je hand en arm

Print 

De Eigenhandiggroep is voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar die één arm minder goed kunnen gebruiken. Kinderen die één arm minder goed kunnen gebruiken hebben een eenzijdig beperkte armfunctie. Om ervoor te zorgen dat jij je beide armen beter kunt gebruiken ga je oefenen in de Eigenhandiggroep. Dit oefenen noem je revalideren.

De Eigenhandiggroep is rond de herfstvakantie in het Centrum voor Revalidatie. Je komt veel dagen achter elkaar naar de Eigenhandiggroep. Als je elke dag oefent, kun je meer leren dan wanneer je een of twee keer in de week een uur oefent. Van tevoren heb je met de begeleiding van de Eigenhandiggroep afgesproken wat je wilt leren, dat noemen we je persoonlijke doelen.

 

Dit is Floor. Zij gaat ook naar de Eigenhandiggroep. Floor kan een arm minder goed gebruiken. Op de Eigenhandiggroep draagt Floor haar goede arm in een doek. Deze doek noem je een sling. Floor moet nu oefenen met haar arm die het minder goed doet. Het oefenen doet Floor door spelletjes en leuke activiteiten te doen. Floor leert bijvoorbeeld tandenpoetsen en haren kammen met haar minder goede arm. Door het oefenen kan Floor haar minder goede arm steeds beter gebruiken. 

Eindshow

Floor vindt het heel gezellig in de Eigenhandiggroep. Floor vindt het fijn om samen met andere kinderen met een arm die het minder goed doet in een groep te zitten. Floor en de kinderen helpen elkaar en hebben veel plezier samen. Floor vindt het oefenen nooit saai! Op de laatste dag van de Eigenhandiggroep worden alle vaders en moeders uitgenodigd. Floor en de andere kinderen kunnen dan in een leuke eindshow laten zien wat ze hebben geleerd.


Meer informatie

Ben je nieuwsgierig geworden? Als je meer informatie wilt over de Eigenhandiggroep kunnen je ouders contact opnemen. Het telefoonnummer is (050) 361 799 99.

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram