• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Revalideren

Print 
Kinderrevalidatie in het UMCGCentrum voor Revalidatie
  

In het Centrum voor Revalidatie komen kinderen en jongeren om te revalideren. Revalideren betekent dat je gaat oefenen om zoveel mogelijk zelf te kunnen. Tijdens het revalideren ga je dingen leren waar je nu nog hulp bij nodig hebt. Revalideren doe je als je een beperking hebt. Soms heb je de beperking vanaf je geboorte, maar het kan ook komen door een ongeluk of ziekte.

Als je poliklinisch gaat revalideren, betekent dit dat je voor je behandeling één of twee keer per week naar het Centrum voor Revalidatie komt. Na je behandeling ga je weer naar huis. Je blijft niet slapen tijdens je revalidatie. Als je op de Mytylschool zit, word je op school behandeld door de artsen en behandelaars van het Centrum voor Revalidatie. Onder het kopje 'Wie gaan je helpen' kun je lezen welke artsen en behandelaars in het Centrum voor Revalidatie werken.

Behandelingen

In het Centrum voor Revalidatie zijn verschillende behandelingen voor kinderen. Er zijn behandelingen voor cebrale parese, spasticiteit, spierziekten, hersenletsel, coordinatiestoornis, astma, reuma en pijn. Onder het kopje 'Ziekte onderzoek en behandeling' kun je lezen over de verschillende behandelingen.

Filmpje

In het filmpje over de kinderrevalidatie kun je zien hoe de afdeling eruit ziet. Op het YouTubekanaal van het Centrum voor Revalidatie kun je meer filmpjes vinden over revalideren en het Centrum voor Revalidatie.  

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram