• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Op de polikliniek

Print 

​Als je binnenkomt op de polikliniek zie je een balie. Achter de balie zit iemand die je zal vragen wie je bent en of je een UMCG-ziekenhuispasje hebt. Dit is een pasje waarop je naam en andere belangrijke dingen staan. Heb je nog geen pasje dan wordt deze gemaakt. Daarna moet je vaak even wachten. Terwijl je wacht op de dokter kun je spelen of wat lezen. Er is speelgoed in de wachtkamer, maar je kan zelf natuurlijk ook wat meenemen.

Het onderzoek

Jongen op weegschaal

De dokter roept je naam als je aan de beurt bent. Samen met hem ga je naar een aparte kamer. Je ouders mogen natuurlijk mee. Hoe het onderzoek gaat is moeilijk te zeggen. Het ligt

er aan waar je last van hebt. Een hartdokter zal naar je hart willen luisteren en een longarts zal naar je longen willen luisteren. Bij elk onderzoek zal de dokter je veel vragen stellen. Over hoe je je voelt, waar het pijn doet, of je eerder ziek bent geweest. Hij schrijft alles op. De aantekeningen helpen de dokter om erachter te komen wat je hebt. Als jij zelf vragen hebt aan de dokter mag je die altijd stellen.

 

De dokter wil meestal nog wat testjes laten doen. Hij kan je vragen om wat plas in te leveren om te onderzoeken, of wat bloed te laten prikken. Ook kan hij je naar de röntgenafdeling sturen om een foto te maken. De testjes worden vaak door iemand anders gedaan. Wie het onderzoek ook doet, ze zullen je altijd vertellen wat ze gaan doen en waarom. Ook als het pijn doet.

Pedagogisch medewerker

Als het nodig is kan een pedagogisch medewerker je vertellen hoe het onderzoek gaat en eventueel met je meegaan.​

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram