• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Weer naar huis

Print 

Als je van de dokter naar huis mag, hoor je dat zo snel mogelijk. Dat is natuurlijk goed nieuws. Je bent dan niet altijd weer helemaal beter. Thuis moet je het dan rustig aan doen. Het kan nog wel even duren voordat je weer mag buitenspelen of naar school mag. Soms moet je thuis ook nog medicijnen slikken. Je ouders krijgen daarvoor een recept mee van de dokter.

Een aantal tips voor als je weer thuis bent

Neem de tijd
Iedereen reageert verschillend op wat er in het ziekenhuis is gebeurd. Dat is normaal. Jij, maar ook je ouders of broers en zussen hebben tijd nodig om te verwerken wat er is gebeurt.

Stel je vragen
Als je weer thuis bent kun je nog veel vragen hebben. Stel je vragen aan  je ouders,  dit voorkomt dat je erover gaat fantaseren.  Je ouders kunnen je door antwoord te geven helpen om goed te  begrijpen wat er is gebeurd.

Doe zoveel mogelijk weer je gewone dingen
Ga weer zo veel mogelijk door met je normale activiteiten, zoals school en hobby. Door dingen weer op pakken, krijg je vaak weer rust en veiligheid. Het kan je ook afleiden. Nodig bijvoorbeeld een vriend uit om te komen spelen.

Vraag de dokter wat je wel en niet mag
Vraag de dokter of verpleegkundige als je naar huis gaat wat je kan en mag. Bijvoorbeeld naar buiten gaan, medicatiegebruik, sporten, naar school of zwemmen.

Terug naar de polikliniek

De dokter wil graag na een tijdje zien hoe het met je gaat. Daarom wordt er een afspraak gemaakt op de polikliniek. Als je op de polikliniek terugkomt zal de dokter vragen hoe je je voelt. Belangrijk is dat je hem alles vertelt. Vaak wil hij ook nog wat onderzoeken doen. Daarna zal de dokter je vertellen hoe het verder gaat.

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram