• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Vooraf

Print 

Niet vergeten

Als je naar het ziekenhuis gaat is het natuurlijk nodig wat spulletjes mee te nemen. In het ziekenhuis draag je zoveel mogelijk je gewone kleren. Het is aangenaam warm in het ziekenhuis, zorg daarom voor niet al te warme kleding. In het ziekenhuis is voldoende speelgoed, maar natuurlijk mag je ook wat eigen speelgoed of knuffels meenemen. We vragen je om niet meer speelgoed mee te nemen dan in één tas past. Om de kans op zoekraken te verkleinen is het belangrijk dat je overal je naam op staat! Natuurlijk moet je ook wat toiletartikelen zoals je tandenborstel niet vergeten!

Vraag je ouders/verzorgers of ze een geldig identiteitsbewijs en je zorgpas meenemen. Ook een overzicht van je medicijnen, dieetvoorschrift en je groei of vaccinatieboekje is handig.

Tas inpakken

In het ziekenhuis

In het UMCG ga je met je ouders eerst naar de opnamebalie in de Centrale Hal van het UMCG. Achter de balie zit iemand die je inschrijving regelt. Daarna ga je naar de verpleegafdeling. Als jij of je ouders niet weten waar dat is, is er altijd iemand die jullie er naar toe kan brengen.

Een extra bed voor je ouder!

Op bijna alle afdelingen van het Beatrix Kinderziekenhuis kan een ouder bij jou op kamer slapen. Soms is er een bed dat onder de vensterbank kan worden uitgeklapt, soms is er een stretcher. Je vader of moeder kan met de verpleging afspreken of ze hier gebruik van willen maken. Dan krijgen ze beddengoed.

Ouder en kind in bedden naast elkaar 

Ronald McDonald Huis

Op de Intensive Care, Special Care en de afdeling Neonatologie is geen extra bed mogelijk. Als je ouders in de buurt willen overnachten, kunnen ze, als er ruimte is, gebruik maken van het Ronald McDonald Huis.

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram