• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Opname

Print 

De dokter kan na een onderzoek besluiten dat je wordt opgenomen in het ziekenhuis. Dit betekent dat je een tijdje in het ziekenhuis gaat logeren. Je logeert dan op één van de kinderverpleegafdelingen. Als je verder klikt kan je lezen hoe je je kunt voorbereiden, hoe het op de verpleegdeling gaat en waar je aan moet denken als je weer naar huis mag.

Andere websites

Er zijn verschillende websites waar je wat extra informatie kunt krijgen. Bijvoorbeeld over de ziekte, of wat er in het ziekenhuis gebeurt. Hieronder geven we een aantal voorbeelden.

www.kindenziekenhuis.nl
Stichting Kind & Ziekenhuis is dé patiëntenorganisatie voor kinderen in de medische zorg. De stichting bevordert kindgerichte medische zorg. Dit is zorg waarbij rekening wordt gehouden met de behoeften van kinderen, zoals het serieus nemen van angst en stress en het zoveel mogelijk voorkomen van pijn.

www.mijnkinderarts.nl
Informatie over gezondheid en ziek zijn van kinderen.

www.ziezon.nl
Op deze website is veel informatie te vinden over ziektebeelden. Deze informatie is met name bedoeld voor leraren met een zieke leerling in de klas.

www.muziekaanbed.nl
Muziek aan bed is een kort en persoonlijk optreden. Kinderen maken op een originele manier kennis met klassieke muziek en cello. Eén cello wordt met vier handen en twee stokken bespeeld.

Violiste
 

www.cliniclowns.nl
Cliniclowns zorgen voor een klein magisch in het ziekenhuis.

www.opkikker.nl
Stichting Opkikker verrast gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag. Tijdens deze dag vol ontspanning en plezier, zetten we niet alleen het zieke kind, maar alle gezinsleden in het zonnetje.

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram