• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Op de verpleegafdeling

Print 

Op de verpleegafdeling liggen kinderen die een tijdje in het ziekenhuis moeten blijven. De verpleegafdeling bestaat uit kamers met één, twee of vier bedden. Je ligt dus meestal met andere kinderen op één kamer.

De bedden zien er anders uit dan jouw eigen bed. De ziekenhuisbedden hebben wieltjes. De verpleging kan je daardoor ergens naar toe rijden, bijvoorbeeld naar de operatiekamer. Verder kunnen de bedden in verschillende standen worden gezet. Dat is handig als je wilt eten of een boek lezen.

De kinderverpleegafdelingen zijn anders dan de gewone verpleegafdelingen. Het ziet er gezelliger uit en er is een speelkamer. Best leuk, maar toch het is geen pretje om in het ziekenhuis te liggen. Je maakt vaak vervelende dingen mee. Je mag bijvoorbeeld niet naar buiten en je krijgt prikken. Toch proberen de mensen van de afdeling de tijd in het ziekenhuis zo prettig mogelijk te maken.

Onderzoek

Als je onderzocht moet worden, wordt duidelijk verteld wat er wat er gaat gebeuren. De verpleegkundige, de dokter of de pedagogisch medewerker, vertelt waarom het nodig is, wat er precies gaat gebeuren en wat je er van voelt. Als iets pijn doet, zeggen ze dat eerlijk. Als je niet snapt wat er gaat gebeuren, moet je dat gewoon zeggen. Als je geopereerd of behandeld moet worden, zal alles je ook worden uitgelegd.

Bezoek

Je ouders/verzorgers mogen de hele dag bij je zijn.

Andere familieleden zoals je broer of zus, en je vrienden zijn iedere dag welkom tussen 14.00 – 19.00 uur. Omdat de meeste kinderen in het ziekenhuis ernstig ziek zijn, vragen we om met niet meer dan twee personen tegelijkertijd op bezoek te komen. Hou er ook rekening mee dat er geen kinderen of volwassenen op bezoek komen die een besmettelijke (kinder)ziekte hebben of daar de afgelopen drie weken mee in contact zijn geweest.

Bezoek aan bed
 

Post

Als mensen een kaart of brief naar je willen sturen kan dit naar:

                Beatrix Kinderziekenhuis - UMCG
                Naam kind
                Verpleegafdeling (bijvoorbeeld M1, M2, M4, IC of L1)
                Postbus 11.120
                9700 CC Groningen

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram