• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

BKZ's Got Talent

Print 
29 december 2017

​Het ene optreden was nog mooier of spannender dan het ander. Dat je ook met een ziekte heel wat kunt, lieten patiënten van het Beatrix Kinderziekenhuis 9 september zien tijdens een spetterende talentenshow. Ze zongen, dansten, goochelden en turnden de sterren van de hemel, droegen zelfgemaakte gedichten voor of scheurden op een mini-motor met meer dan 50 kilometer per uur over het videoscherm. 

De kinderafdeling van het UMCG bestaat 125 jaar en om dat met patiënten te vieren, werd er een heuse talentenshow georganiseerd. Meer dan dertig patiënten gaven zich op voor BKZ's Got Talent en zaterdag 9 september werd de rode loper voor hen uitgerold. 

Voor de sterren de zaal inkwamen werden ze van make-up voorzien. Presentatrice Nienke de la Rive Box die je miscchien van het tv-programma Klokhuis, had de eer ze aan het publiek voor te stellen. UMCG TeeVee filmde alles zodat patiënten vanuit hun bed konden meekijken. 

Voor de juryleden Ron Boszhard, Barbara de Loor en kinderarts Wim Tissing was het niet makkelijk om een winnaar te kiezen. Terwijl zij aan het overleggen waren, kon ook het publiek stemmen. Zij vonden Veronique en Megan met hun zang en dans de derde prijs verdienden, zangeres Lindsey de tweede prijs moest krijgen en presentatrice Zoë de eerste. 
De jury beloonde Suzanne met de derde prijs, Emanuel en Damilola die samen zongen werden tweede en Rosalynn die een zelfgeschreven gedicht voordroeg, kreeg de eerste prijs.

Foto's: Judy Dellebarre

Verkleed als Bassie en Adriaan TurnenKind met een motorMuziek maken! Turnoefeningen

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram