• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Voedingsspel ‘De reis van 5’

Print 
25 juli 2017

Op donderdag 22 juni ontving Eduard Verhagen, hoofd van het Beatrix Kinderziekenhuis, de eerste exemplaren van het nieuwe spel ‘De reis van 5’. Het spel is er op gericht om kinderen het plezier in eten weer terug te geven.

Veel kinderen hebben eetproblemen. Zij willen lang niet alles eten, zijn zeer kieskeurig met eten, willen niet iets nieuws proberen en eten daardoor behoorlijk eenzijdig. Dit kan zeker gelden voor kinderen tijdens en na een ziekteperiode. Door medicatie of sondevoeding is soms hun eetpatroon veranderd. Het spel ‘De reis van 5’ is ontwikkeld om de negatieve spiraal van kinderen met eetproblemen te doorbreken.

Via ‘De Reis van 5’worden kinderen uitgedaagd om nieuwe voedingsproducten te proberen. Bij de ontwikkeling van het spel waren ook diëtisten, pedagogisch medewerkers en verpleegkundigen van het UMCG betrokken. Het spel is getest door diverse gezinnen met kinderen met eetproblemen. ‘De Reis van 5’ is mede ontwikkeld door verpleegkundig onderzoeker Aeltsje Brinksma van de afdeling Gezondheidswetenschappen van het UMCG; zij promoveerde in 2014 op de gevolgen van een slechte voedingstoestand bij kinderen met kanker.

Voedingsspel
Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram