• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Naar het ziekenhuis

Print 

De meeste kinderen gaan met hun ouders naar het ziekenhuis. Op de fiets, met de auto of met de bus. Soms zijn kinderen heel erg ziek of hebben ze een ongeluk gehad. Die kinderen gaan naar het ziekenhuis met de ambulance. Dat is wel spannend. 

Je kan voor verschillende dingen naar het UMCG komen. Je hebt bijvoorbeeld een afspraak met een dokter op een polikliniek. Of je wordt in het ziekenhuis opgenomen. Dat betekent dat je een tijdje in het ziekenhuis blijft en dus blijft slapen. Je kan ook op bezoek komen bij je vriend of je oma die in het ziekenhuis ligt.

Veel verschillende mensen

Er werken veel verschillende mensen in het ziekenhuis. Er werken dokters en verpleegkundigen. Je herkent ze aan de witte kleding. Er werken ook pedagogisch medewerkers in het UMCG. Als je een onderzoek of een operatie krijgt, kunnen zij je uitleggen hoe dat gaat. Soms gaan ze ook met je mee. Heb je vragen, dan kan je die aan al deze mensen stellen. Verder zijn er ook mensen die zorgen voor het eten. Er zijn mensen die het ziekenhuis schoon houden en mensen die je tijd in het ziekenhuis leuker kunnen maken. Je leert in het ziekenhuis veel nieuwe mensen kennen.

In het ziekenhuis liggen ongeveer 1.000 patiënten. Dat zijn er veel. Elke week hebben 8.500 mensen een afspraak op een polikliniek. Dat zijn er dus nog veel meer. Het is dan ook altijd druk in het ziekenhuis. Het UMCG lijkt wel op een stad. Je hebt er zelfs winkels waar je  boeken en snoep kunt kopen en terrasjes waar je wat kan drinken.

 

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram