• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Weer naar huis

Print 

Het ontslag

De dokter die je geopereerd heeft en de slaapdokter komen bij je langs op de uitslaapkamer. Ze zullen je onderzoeken en wat vragen stellen. Zij beslissen wanneer je naar huis mag. Dat is meestal dezelfde dag. Heel soms is het beter dat je toch een nachtje in het ziekenhuis blijft. Dat betekent niet dat er iets ernstigs aan de hand is, dus je hoeft je geen zorgen te maken.

Weer thuis

Als je weer thuis bent, moet je vaak een tijdje thuis blijven. Je mag dan nog niet naar buiten of naar school. Je ouders weten wanneer dat weer mag.

Na sommige operaties moet je rekening houden met een paar dingen. Je mag bijvoorbeeld geen eten waar je lang op moet kauwen of je moet veel drinken. Je ouders weten waar je op moet letten.

Terug voor controle

Vaak wil de dokter je na een tijdje weer zien, om te kijken hoe het met je gaat. Daarom wordt er een afspraak gemaakt op de polikliniek. Als je op de polikliniek terugkomt zal de dokter vragen hoe je je voelt. Belangrijk is dat je hem alles vertelt. Vaak wil hij ook nog wat onderzoeken doen. Daarna zal de dokter vertellen hoe het verder gaat of dat je weer helemaal gezond bent.

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram