• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

De behandeling

Print 

Naar de dagbehandeling

In het ziekenhuis ga je naar de Operatieve Dagbehandeling. Je kan je melden bij de balie. Een medewerker komt je ophalen en brengt je naar de kleed/speelkamer. In deze kamer krijg je andere kleren aan: operatiekleren. Je eigen kleren stop je in een tas. Je krijgt ze later weer terug. Als je de operatiekleding aan hebt moet je vaak even wachten. Je kan dan wat spelen of wat lezen. Een van je ouders is dan bij je.

De behandeling

De dokter die je gaat opereren, zal kort wat uitleggen over de operatie. Je mag hem natuurlijk ook vragen stellen. Als het nodig is kan een pedagogisch medewerker je vertellen hoe het onderzoek gaat en eventueel met je meegaan.

De slaapdokter brengt je naar de operatiekamer. Je vader of moeder mag mee en moet daarvoor een speciale overall aantrekken, hoezen over de schoenen doen en een haarkapje opzetten.

Je hebt met de slaapdokter en misschien ook met je ouders gesproken over hoe je de narcose krijgt. De slaapdokter zal vragen waar je voor gekozen hebt. Als je op de operatietafel ligt of op schoot zit, krijg je de narcose. Als je slaapt, krijg je een speciale sticker op je borst om het kloppen van je  hart in gaten te houden. Verder krijg je een infuus en een soort knijper op je duim of teen. Hier voel je niets van.

Na afloop van de operatie kom je op de uitslaapkamer. Daar word je wakker. Je hebt dan het infuus nog in je arm. Door het infuus kan je medicijnen krijgen. Pas als je naar huis gaat zal het infuus er uit worden gehaald.

Heb je zin in eten of drinken, zeg dat tegen de verpleegkundige. Van hem krijg je dan iets.

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram