• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Familiehuizen

Print 

​​​Als u of uw familielid wordt behandeld in het UMCG, is het fijn dat er familie in de buurt kan zijn. Daarom zijn er de Familiehuizen.

Voor wie?

De Familiehuizen zijn in eerste instantie bedoeld voor patiënten die een transplantatie krijgen, voor kinderen die protonentherapie krijgen en voor hun familie. Ook andere patiënten en hun familie kunnen soms gebruikmaken van de Familiehuizen. Of dat voor u geldt, kunt u vragen bij de afdeling die u behandelt. Het maakt niet uit of u kort wilt blijven of juist langer.

De Familiehuizen

Er zijn meerdere Familiehuizen dicht bij het UMCG: 8 appartementen en 1 kamer. 2 van de appartementen zitten in Het Familie de Boer Huis, een mooie, oude villa. Naast de villa staat een gebouw met nog 6 appartementen en 1 kamer.

De appartementen hebben 1 of 2 slaapkamers. In een appartement kunnen 3 tot 5 mensen overnachten. In de kamer kunnen maximaal 2 mensen overnachten.

Voorzieningen

De appartementen zijn klein, maar de ruimte wordt zo goed mogelijk benut. Elk appartement heeft een woonkamer met eethoek en een open keuken, en een badkamer met toilet en douche. 1 appartement is geschikt voor rolstoelgebruikers. Er is een televisie.

De kamer heeft een 2-persoonsbed en een badkamer met douche en toilet. Er is geen keuken en geen televisie.

In de beide gebouwen zijn een wasmachine en een droger. Die deelt u met de andere bewoners. Bij de Familiehuizen is een kleine tuin met een terras en een picknickbank. Er is gratis wifi. In overleg met een vrijwilliger van de Familiehuizen kunt u fietsen of een elektrische bakfiets lenen.

Reserveren

Als uw kind bestraling in het protonentherapiecentrum krijgt, dan vraagt uw casemanager in het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG of we een Familiehuis voor u moeten reserveren. 

Volwassenen die bestraling in het protonentherapiecentrum gaan krijgen, kunnen reserveren via Patiëntenservice op het telefoonnummer (050) 361 93 65. U kunt bellen op werkdagen van 8.15-11.30 uur en 13.00-16.00 uur. U kunt er ook naar vragen als u een afspraak heeft.

Krijgt u of uw kind een transplantatie of een andere behandeling of operatie en wilt u een appartement of kamer reserveren? Bel dan de afdeling van het UMCG waar u behandeld wordt. Het telefoonnummer staat in uw afspraakbrief. U kunt er ook naar vragen als u een afspraak in het UMCG heeft.

Kosten en vergoedingen

Een appartement kost 60 euro per nacht. Het maakt dus niet uit hoeveel mensen er slapen. De verplichte eindschoonmaak kost 75 euro. De borg is 75 euro.

Voor de kamer betaalt u 30 euro per nacht. Dat is inclusief de kosten voor de eindschoonmaak.

Boekt u het appartement met 1 slaapkamer en de kamer tegelijk, dan betaalt u geen huurkosten voor de kamer. U betaalt dan alleen 16,50 euro eindschoonmaakkosten voor de kamer.

Soms vergoedt een zorgverzekeraar de kosten van de overnachting. Vraag dit vooraf na bij uw zorgverzekeraar.

Meenemen

In de appartementen zit een volledig uitgeruste keuken met pannen, bestek en servies en alles wat u verder nodig heeft om te koken en eten. Het enige wat u mee moet nemen, zijn keukendoeken, handdoeken, beddengoed en toiletartikelen. 

De kamer heeft geen keuken. U hoeft u alleen beddengoed, handdoeken en toiletartikelen mee te nemen.

Parkeren

De Familiehuizen hebben geen eigen parkeerplaats. U kunt dichtbij parkeren in een parkeergarage van het UMCG of van de gemeente. Hier betaalt u wel voor. Meer over het parkeren staat op de pagina over parkeren​.

Aankomst

U kunt vanaf 15.00 uur in het appartement of de kamer. We spreken met u af hoe laat u de sleutel op kunt halen bij de receptie. De receptie is in het UMCG, ingang 47 aan de Oostersingel. Hier vult u een formulier voor uw gegevens en een machtigingsformulier voor de borg in.

De adressen zijn:

​Familie de Boer Huis (2 appartementen)
Bloemsingel 3, 9713 BZ Groningen

Familiehuis (6 appartementen en 1 kamer)
Bloemsingel 5, 9713 BZ Groningen

Tijdens het verblijf

  • De Familiehuizen zijn binnen en buiten rookvrij, net als het hele UMCG-terrein. U mag dus nergens roken.
  • Er mogen geen (huis)dieren in de Familiehuizen komen.
  • Zorg goed voor het Familiehuis, zodat een volgende patiënt ook een prettig verblijf heeft.
  • In het appartement of de kamer ligt een map met informatie die handig is tijdens uw verblijf.

Elke week neemt iemand van het UMCG contact met u op om te vragen hoe het verblijf is. Als u eerder vragen heeft, kunt die stellen aan een vrijwilliger van de Vrienden van het UMCG. De vrijwilligers hebben een kantoor in het Familiehuis.

Vertrek

U moet om 12.00 uur uit het appartement of de kamer zijn. De sleutel kunt u achterlaten in de witte brievenbus in de hal van de familiehuizen. Ruim alle spullen op, gooi uw afval weg en veeg de woning voordat u weggaat.

We hebben de borg eerder automatisch geïncasseerd. Als u de huur helemaal betaald heeft en bij de eindcontrole alles goed is, dan storten we de borg terug. We kunnen bepaalde kosten aftrekken van de borg. Bijvoorbeeld als er iets kapot is gegaan.

Vragen

Als u vóór uw verblijf in een Familiehuis een vraag heeft, kunt u die sturen naar Contact.

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram