• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Op bezoek in het UMCG

Print 
Voor het eerst naar het UMCG?
​​​

Bezoek aan patiënten in het UMCG beperkt

Patiënten die besmet zijn met het coronavirus mogen geen bezoek ontvangen. Dit is hartverscheurend, maar het is nodig.  

Het bezoek aan andere patiënten in het UMCG is beperkt. Opgenomen patiënten mogen één bezoeker per dag ontvangen en geen kleine kinderen.

U mag niet op bezoek komen bij een patiënt in UMCG als u:

  • hoest
  • verkouden bent
  • koorts heeft
  • kortademig bent
  • van buiten de 3 noordelijke provincies komt

 

Bij alle ingangen van het UMCG vragen we waar u vandaan komt. Ook controleren we of u luchtwegklachten en/of koorts heeft. Dit doen we uit voorzorg. Als u klachten heeft, kunt u niet naar binnen. 

Bezoek aan kinderen

Kinderen mogen alleen bezoek krijgen van hun ouders, zolang die ouders niet onder het bovenstaande vallen.

Bezoek aan kraamafdeling en verloskunde

Op de verpleegafdelingen L3 en K3 is alleen bezoek van partners toegestaan.

We hopen op uw begrip en medewerking!

Op corona.umcg.nl​ leest u meer over hoe het UMCG met het coronavirus omgaat.

​​

Bezoekers zijn van harte welkom in het UMCG. U kunt hier een patiënt of UMCG-medewerker komen bezoeken en gebruikmaken van de vele voorzieningen die er in het UMCG zijn. Zo kunt u in een van de winkels een cadeautje kopen voor de patiënt of na uw afspraak nog even snel een boodschap doen in de supermarkt.

Op bezoek bij een patiënt

Komt u op bezoek bij een patiënt en bent u niet bekend in het UMCG, dan wijzen de medewerkers van de informatiebalie in de ontvangsthal u graag de weg naar de verpleegafdelingen. Let op! De patiënt moet vooraf toestemming hebben gegeven voor het delen van zijn of haar verblijfslocatie. Heeft de patiënt dat niet, dan kunnen de medewerkers van de informatiebalie u in verband met de privacy van de patiënt niet aan het kamernummer helpen. In dat geval dient u zelf de patiënt of een betrokken contactpersoon te bellen om te vragen waar de patiënt verblijft. 

Wilt u een patiënt bezoeken en bent u slecht ter been, dan kan een baliemedewerker vervoer voor u regelen binnen het UMCG.

Op werkbezoek in het UMCG

Heeft u een afspraak met een medewerker van het UMCG, dan kunt u zich in de ontvangsthal melden bij de informatiebalie. De baliemedewerker neemt dan contact op met degene met wie u een afspraak heeft. Deze persoon komt u dan halen of de baliemedewerker wijst u de weg.

 

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram