• Home
 • Contact
 •  NL 
 • Login medewerkers
 • mijnUMCG

Bezoekuren Kinderafdeling

Print 
​​​

Wilt u op bezoek komen bij een patiënt in het UMCG dan gelden de volgende voorwaarden:

 • Per patiënt maximaal 2 bezoekers per dag. Bezoek mag niet tegelijk komen. Bij voorkeur 1 bezoeker in de middag en 1 bezoeker in de avond. Een kind van 12 jaar of jonger mag met een begeleider op bezoek komen. Een kind van 13 jaar of ouder moet alleen op bezoek komen. Bij het Beatrix Kinderziekenhuis, Beatrixoord en de Intensive Care afdelingen geldt maximaal 2 bezoekers per dag. Tegelijk komen mag.​
 • U komt niet als u koorts heeft of luchtwegklachten zoals verkoudheid, niezen of hoesten, keelpijn en kortademigheid. Of als u niets meer proeft of ruikt. Dit geldt ook voor kinderen.
 • U komt ook niet als u wacht op de uitslag van een coronatest of als u thuis in quarantaine bent. Dit geldt ook voor kinderen.
 • Handen wassen is verplicht voor kinderen ouder dan 1 jaar.
 • Kinderen van 12 jaar of jonger houden 1,5 meter afstand van iedereen, behalve van hun ouder of begeleider. 
 • Het UMCG is een publieke ruimte. Draag daarom in het UMCG een eigen mondkapje.

Avondklok

De avondklok geldt ook voor bezoekers aan patiënten van het UMCG. Houd bij uw bezoek dan ook rekening met de reistijd die u nodig hebt om voor de avondklok weer thuis te zijn. Er is een uitzondering voor bezoek aan een patiënt in een acute kritieke situatie. Dan bellen we de familie. U heeft dan het 'Formulier eigen verklaring avondklok' nodig. U krijgt een telefoonnummer van de afdeling. Dit gebruikt u als u wordt aanhouden voor controle.

Bezoek aan kinderen

Ook kinderen mogen maximaal 2 bezoekers per dag ontvangen, maar alleen van ouders/verzorgers. Deze mogen wel tegelijk komen.

Er mag één ouder bij het kind blijven slapen als dat nodig is. ​

Bezoek op de zwangerenafdeling

Iedere patiënt mag per dag bezoek ontvangen van de partner en 1 extra bezoeker. De voorwaarde is dat op een 4-persoonskamer niet meer dan 4 bezoekers tegelijk aanwezig zijn. Op een 2-persoonskamer mogen niet meer dan 2 bezoekers tegelijk zijn. Als de andere patiënten ook bezoek hebben kan het dus zijn dat u even moet wachten of dat er slechts 1 bezoeker naar binnen kan.

Bezoek op de verloskamer / kraamafdeling

Bezoek is toegestaan van de partner en 2 kinderen van 12 jaar of jonger uit het eigen gezin. Daarnaast zijn per dag 2 andere bezoekers toegestaan. 

Bezoek aan afdelingen E2, B4 en het Dagcentrum Comprehensive Cancer Center

Voor deze afdelingen gelden strengere regels. Bel met (050) 361 23 82 voor meer informatie.

Op corona.umcg.nl​ leest u meer over hoe het UMCG met het coronavirus omgaat.

​​

De bezoektijden voor de kinderafdeling zijn van 14.00 – 19.00 uur.

Er zijn geen bezoektijden voor ouders en verzorgers. Een ouder mag de hele dag aanwezig zijn. Omdat uw kind en de andere kinderen op zaal (ernstig) ziek zijn, vragen we om met niet meer dan twee personen (één ouder daarbij niet meegerekend) tegelijkertijd op bezoek te komen.

Het is voor kinderen belangrijk om contact te houden met familieleden, broertjes, zusjes, vriendjes en klasgenootjes. Met name voor de wat oudere kinderen die langdurig zijn opgenomen, kan het gemis aan contact met vrienden en vriendinnen een probleem zijn. Voor hen is het belangrijk om bezoek te stimuleren.

Verkoudheid, griep of kinderziekte

Houdt u er rekening mee dat er geen kinderen of volwassenen op bezoek mogen komen die verkouden/grieperig zijn of een besmettelijke (kinder-)ziekte hebben zoals bof, mazelen of waterpokken of daar de afgelopen drie weken mee in contact zijn geweest. Dit is belangrijk omdat veel van onze patiënten een lage weerstand hebben.

Bezoek Neonatologie

Ouders en verzorgers zijn de hele dag welkom, behalve op de tijden dat de verpleegkundige overdrachten plaatsvinden. Die tijden zijn:

 • ’s morgens tussen 7.30 en 8.30 uur
 • ’s middags tussen 15.30 en 16.30 uur
 • ’s avonds tussen 23.15 en 23.45 uur

Er zijn op de Neonatologie rusttijden. Tijdens de rusttijd gaan de lichten boven de couveuses uit. De rusttijden zijn van 12.00-14.00 uur, 16.00-18.00 uur en van 21.00-8.30 uur. Ouders kunnen dan gerust bij het kind zijn en/of buidelen, maar uitgebreide verzorging van de kinderen kan dan niet plaatsvinden.

Andere bezoekers

Ouders/verzorgers kunnen broertjes, zusjes, familie of vrienden meenemen naar de baby. Andere bezoekers dan ouders zijn éénmaal per dag welkom, gedurende maximaal een half uur. Dit tijdstip mogen de ouders zelf bepalen. Bij de couveuse hangt een kaartje waarop ouders kunnen aangeven wanneer ze er zelf zijn en wanneer er bezoek komt. Voor bezoek geldt een aantal voorwaarden:

 • er is altijd minimaal één ouder/verzorger bij aanwezig,
 • totaal kunt u met maximaal drie personen op bezoek zijn, 
 • ander bezoek is maximaal een half uur welkom. Binnen dat half uur kan één keer gewisseld worden.

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram