• Home
 • Contact
 •  NL 
 • Login medewerkers
 • mijnUMCG

Bezoekuren Kinderafdeling

Print 
​​​

​​Vanaf maandag 15 juni versoepelen we de strenge regels voor bezoek aan patiënten in het UMCG. Wilt u op bezoek komen bij een patiënt in het UMCG dan gelden de volgende voorwaarden:

 • U mag met twee bezoekers tegelijk op bezoek bij een opgenomen patiënt als u 1,5 meter afstand tot de patiënt kunt houden. ​Lukt dat niet, dan komt u één voor één. Voor kinderen geldt deze voorwaarde niet. Een kind mag altijd met een begeleider op bezoek komen.​
 • U komt niet als u koorts heeft of luchtwegklachten zoals verkoudheid, niesen of hoesten, keelpijn en kortademigheid. U komt ook niet als u niets meer proeft of ruikt. Dit geldt ook voor kinderen.
 • Handen wassen is verplicht voor kinderen ouder dan 1 jaar.
 • Kinderen houden 1,5 meter afstand van iedereen behalve de ouder of begeleider. 

Bezoek aan kinderen

Kinderen mogen bezoek krijgen van beide ouders tegelijk, zolang die niet onder het bovenstaande vallen. Daarnaast mag een kind per dag ook nog maximaal 2 andere bezoekers ontvangen. Maar er mogen nooit meer dan twee bezoekers tegelijk bij het bed zijn. Dat betekent dat één van beide ouders even weg gaat als er een niet-ouder op bezoek komt.

Er mag één ouder bij het kind blijven slapen als dat nodig is en als er niet teveel patiënten op de kamer zijn.

Bezoek aan kraamafdeling en verloskunde

Op de verpleegafdelingen L3 en K3 mogen ook per patiënt maximaal 2 bezoekers per dag komen. Het bezoek mag tegelijk komen, maar denk aan de 1,5 meter afstand. Dit geldt op de afdeling en op de patiëntenkamer. Lukt dat niet, kom dan één voor één.
Daar is een uitzondering op: de andere ouder mag maximaal 2 kinderen uit het eigen gezin meenemen tussen 15.00 en 17.00 uur.

Bezoek aan afdelingen E2, B4 en het Dagcentrum Comprehensive Cancer Center

Voor deze afdelingen gelden strengere regels. U kunt bellen met 050 361 23 82 voor meer informatie.

Op corona.umcg.nl​ leest u meer over hoe het UMCG met het coronavirus omgaat.

​​

De bezoektijden voor de kinderafdeling zijn van 14.00 – 19.00 uur.

Er zijn geen bezoektijden voor ouders en verzorgers. Een ouder mag de hele dag aanwezig zijn. Omdat uw kind en de andere kinderen op zaal (ernstig) ziek zijn, vragen we om met niet meer dan twee personen (één ouder daarbij niet meegerekend) tegelijkertijd op bezoek te komen.

Het is voor kinderen belangrijk om contact te houden met familieleden, broertjes, zusjes, vriendjes en klasgenootjes. Met name voor de wat oudere kinderen die langdurig zijn opgenomen, kan het gemis aan contact met vrienden en vriendinnen een probleem zijn. Voor hen is het belangrijk om bezoek te stimuleren.

Verkoudheid, griep of kinderziekte

Houdt u er rekening mee dat er geen kinderen of volwassenen op bezoek mogen komen die verkouden/grieperig zijn of een besmettelijke (kinder-)ziekte hebben zoals bof, mazelen of waterpokken of daar de afgelopen drie weken mee in contact zijn geweest. Dit is belangrijk omdat veel van onze patiënten een lage weerstand hebben.

Bezoek Neonatologie

Ouders en verzorgers zijn de hele dag welkom, behalve op de tijden dat de verpleegkundige overdrachten plaatsvinden. Die tijden zijn:

 • ’s morgens tussen 7.30 en 8.30 uur
 • ’s middags tussen 15.30 en 16.30 uur
 • ’s avonds tussen 23.15 en 23.45 uur

Er zijn op de Neonatologie rusttijden. Tijdens de rusttijd gaan de lichten boven de couveuses uit. De rusttijden zijn van 12.00-14.00 uur, 16.00-18.00 uur en van 21.00-8.30 uur. Ouders kunnen dan gerust bij het kind zijn en/of buidelen, maar uitgebreide verzorging van de kinderen kan dan niet plaatsvinden.

Andere bezoekers

Ouders/verzorgers kunnen broertjes, zusjes, familie of vrienden meenemen naar de baby. Andere bezoekers dan ouders zijn éénmaal per dag welkom, gedurende maximaal een half uur. Dit tijdstip mogen de ouders zelf bepalen. Bij de couveuse hangt een kaartje waarop ouders kunnen aangeven wanneer ze er zelf zijn en wanneer er bezoek komt. Voor bezoek geldt een aantal voorwaarden:

 • er is altijd minimaal één ouder/verzorger bij aanwezig,
 • totaal kunt u met maximaal drie personen op bezoek zijn, 
 • ander bezoek is maximaal een half uur welkom. Binnen dat half uur kan één keer gewisseld worden.

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram