• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Bezoekuren

Print 

Op de meeste verpleegafdelingen kunt u patiënten dagelijks bezoeken van 15:00 tot 20:00 uur. In het weekend kan dat vaak van 11:00 tot 20:00 uur. Dit geldt ook voor locatie Beatrixoord in Haren. 

Omdat de verschillende verpleegafdelingen aangepaste bezoektijden hebben, kunt u het beste vooraf overleggen met de betreffende afdeling of de afdelingsfolder doorlezen. Afdelingen waar in ieder geval afwijkende bezoekuren gelden, zijn de onderstaande: 

Met hoeveel personen op bezoek?

Meestal mogen er twee personen tegelijk bij een patiënt op bezoek komen. Anders wordt het te druk op de kamer en de afdeling. Soms zijn er aanvullende bezoekersregelingen in verband met infectiegevaar.

Wanneer niet op bezoek komen

Heeft u een huidinfectie, diarree, griep of verkoudheid, dan doet u er goed aan niet op bezoek te komen. Dit geldt ook voor kinderen die een kinderziekte hebben of korter dan drie weken voor het bezoek in contact zijn geweest met iemand met een kinderziekte (waterpokken, roodvonk, mazelen, rode hond, kinkhoest of bof). Patiënten zijn namelijk extra vatbaar voor infecties en bovendien kan een infectie het herstel beïnvloeden. De patiënt kan er bijvoorbeeld nog zieker door worden. Twijfelt u of u op bezoek kunt komen, neem dan contact op met de verpleegafdeling.

Tijdens uw bezoek

Het is mogelijk dat er tijdens uw bezoek een medische of verpleegkundige handeling moet plaatsvinden bij de patiënt die u bezoekt of bij een andere patiënt op de kamer. U wordt dan verzocht de kamer voor korte tijd te verlaten.

Barrièreverpleging

Als u een patiënt wilt bezoeken die geïsoleerd wordt verpleegd in verband met infectiegevaar, kunt u zich melden bij de verpleegkundige. Voor dit bezoek gelden een aantal regels om te voorkomen dat de patiënt een infectie oploopt:

  • u krijgt speciale kleding aan,
  • u moet uw handen goed wassen en naspoelen met een speciale alcohol.

De maatregelen worden genomen in het belang van de patiënt. Bezoekt u meerdere patiënten in het ziekenhuis, bezoek dan eerst degenen die niet op de barrièreverpleging liggen.


Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram