• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Bezoekuren Neurologie

Print 
​​​

​​Vanaf maandag 15 juni versoepelen we de strenge regels voor bezoek aan patiënten in het UMCG. Wilt u op bezoek komen bij een patiënt in het UMCG dan gelden de volgende voorwaarden:

  • U mag met twee bezoekers tegelijk op bezoek bij een opgenomen patiënt als u 1,5 meter afstand tot de patiënt kunt houden. ​Lukt dat niet, dan komt u één voor één. Voor kinderen geldt deze voorwaarde niet. Een kind mag altijd met een begeleider op bezoek komen.​
  • U komt niet als u koorts heeft of luchtwegklachten zoals verkoudheid, niesen of hoesten, keelpijn en kortademigheid. U komt ook niet als u niets meer proeft of ruikt. Dit geldt ook voor kinderen.
  • Handen wassen is verplicht voor kinderen ouder dan 1 jaar.
  • Kinderen houden 1,5 meter afstand van iedereen behalve de ouder of begeleider. 

Bezoek aan kinderen

Kinderen mogen bezoek krijgen van beide ouders tegelijk, zolang die niet onder het bovenstaande vallen. Daarnaast mag een kind per dag ook nog maximaal 2 andere bezoekers ontvangen. Maar er mogen nooit meer dan twee bezoekers tegelijk bij het bed zijn. Dat betekent dat één van beide ouders even weg gaat als er een niet-ouder op bezoek komt.

Er mag één ouder bij het kind blijven slapen als dat nodig is en als er niet teveel patiënten op de kamer zijn.

Bezoek aan kraamafdeling en verloskunde

Op de verpleegafdelingen L3 en K3 mogen ook per patiënt maximaal 2 bezoekers per dag komen. Het bezoek mag tegelijk komen, maar denk aan de 1,5 meter afstand. Dit geldt op de afdeling en op de patiëntenkamer. Lukt dat niet, kom dan één voor één.
Daar is een uitzondering op: de andere ouder mag maximaal 2 kinderen uit het eigen gezin meenemen tussen 15.00 en 17.00 uur.

Bezoek aan afdelingen E2, B4 en het Dagcentrum Comprehensive Cancer Center

Voor deze afdelingen gelden strengere regels. U kunt bellen met 050 361 23 82 voor meer informatie.

Op corona.umcg.nl​ leest u meer over hoe het UMCG met het coronavirus omgaat.

​​

​​​De bezoektijden voor de afdeling Neurologie zijn 11:30-12:30 en 15:30-20:00. Onderzoek en verzorging gaan gewoon door. Het kan dus gebeuren dat de patiënt er niet is of wordt verzorgd als u langskomt. Op een meerpersoonskamers wordt het bezoek soms gevraagd de kamer even uit te gaan als bij een andere patiënt onderzoek of zorg moet plaatsvinden.

Maximaal 2 bezoekers

Er mogen maximaal twee bezoekers per patiënt komen. Als een patiënt meer bezoek wil ontvangen, dan kunnen patiënten bezoek in het dagverblijf ontvangen. Zijn of haar gezondheid moet dat dan wel toelaten.
Als u met meer dan twee bezoekers voor één patiënt komt verzoeken wij u af te wisselen. Bezoekers die dan even niet bij de patiënt kunnen zijn kunnen in het dagverblijf wachten. Als bezoekers wachten op de gang geeft dit veel onrust op de afdeling.

Patiënten geven vaak aan dat veel wisseling in het bezoek erg druk is. Probeer daarom het bezoek zodanig te organiseren dat er niet te veel mensen tegelijkertijd komen.

Informatie over patiënt

Bij het opnamegesprek vragen we u naar een eerste en een tweede contactpersoon. Vanwege de privacy van de patiënt mag alleen de eerste contactpersoon (telefonische) informatie over de patiënt opvragen. De tweede contactpersoon wordt alleen genoteerd als contactpersoon, voor als dringend contact met naasten van de patiënt noodzakelijk is.

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram