• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Bezoekuren Neurologie

Print 
​​​

Bezoek aan patiënten in het UMCG beperkt

Patiënten die besmet zijn met het coronavirus mogen geen bezoek ontvangen. Dit is hartverscheurend, maar het is nodig.  

Het bezoek aan andere patiënten in het UMCG is beperkt. Opgenomen patiënten mogen één bezoeker per dag ontvangen en geen kleine kinderen.

U mag niet op bezoek komen bij een patiënt in UMCG als u:

  • hoest
  • verkouden bent
  • koorts heeft
  • kortademig bent
  • van buiten de 3 noordelijke provincies komt

 

Bij alle ingangen van het UMCG vragen we waar u vandaan komt. Ook controleren we of u luchtwegklachten en/of koorts heeft. Dit doen we uit voorzorg. Als u klachten heeft, kunt u niet naar binnen. 

Bezoek aan kinderen

Kinderen mogen alleen bezoek krijgen van hun ouders, zolang die ouders niet onder het bovenstaande vallen.

Bezoek aan kraamafdeling en verloskunde

Op de verpleegafdelingen L3 en K3 is alleen bezoek van partners toegestaan.

We hopen op uw begrip en medewerking!

Op corona.umcg.nl​ leest u meer over hoe het UMCG met het coronavirus omgaat.

​​

​​​De bezoektijden voor de afdeling Neurologie zijn 11:30-12:30 en 15:30-20:00. Onderzoek en verzorging gaan gewoon door. Het kan dus gebeuren dat de patiënt er niet is of wordt verzorgd als u langskomt. Op een meerpersoonskamers wordt het bezoek soms gevraagd de kamer even uit te gaan als bij een andere patiënt onderzoek of zorg moet plaatsvinden.

Maximaal 2 bezoekers

Er mogen maximaal twee bezoekers per patiënt komen. Als een patiënt meer bezoek wil ontvangen, dan kunnen patiënten bezoek in het dagverblijf ontvangen. Zijn of haar gezondheid moet dat dan wel toelaten.
Als u met meer dan twee bezoekers voor één patiënt komt verzoeken wij u af te wisselen. Bezoekers die dan even niet bij de patiënt kunnen zijn kunnen in het dagverblijf wachten. Als bezoekers wachten op de gang geeft dit veel onrust op de afdeling.

Patiënten geven vaak aan dat veel wisseling in het bezoek erg druk is. Probeer daarom het bezoek zodanig te organiseren dat er niet te veel mensen tegelijkertijd komen.

Informatie over patiënt

Bij het opnamegesprek vragen we u naar een eerste en een tweede contactpersoon. Vanwege de privacy van de patiënt mag alleen de eerste contactpersoon (telefonische) informatie over de patiënt opvragen. De tweede contactpersoon wordt alleen genoteerd als contactpersoon, voor als dringend contact met naasten van de patiënt noodzakelijk is.

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram