• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Bezoekuren Neurologie

Print 
​​​

Wilt u op bezoek komen bij een patiënt in het UMCG dan gelden de volgende voorwaarden:

  • Per patiënt maximaal 2 bezoekers per dag. Bezoek mag niet tegelijk komen. Bij voorkeur 1 bezoeker in de middag en 1 bezoeker in de avond. Een kind van 12 jaar of jonger mag met een begeleider op bezoek komen. Een kind van 13 jaar of ouder moet alleen op bezoek komen. Bij het Beatrix Kinderziekenhuis, Beatrixoord en de Intensive Care afdelingen geldt maximaal 2 bezoekers per dag. Tegelijk komen mag.​
  • U komt niet als u koorts heeft of luchtwegklachten zoals verkoudheid, niezen of hoesten, keelpijn en kortademigheid. Of als u niets meer proeft of ruikt. Dit geldt ook voor kinderen.
  • U komt ook niet als u wacht op de uitslag van een coronatest of als u thuis in quarantaine bent. Dit geldt ook voor kinderen.
  • Handen wassen is verplicht voor kinderen ouder dan 1 jaar.
  • Kinderen van 12 jaar of jonger houden 1,5 meter afstand van iedereen, behalve van hun ouder of begeleider. 
  • Het UMCG is een publieke ruimte. Draag daarom in het UMCG een eigen mondkapje.

Avondklok

De avondklok geldt ook voor bezoekers aan patiënten van het UMCG. Houd bij uw bezoek dan ook rekening met de reistijd die u nodig hebt om voor de avondklok weer thuis te zijn. Er is een uitzondering voor bezoek aan een patiënt in een acute kritieke situatie. Dan bellen we de familie. U heeft dan het 'Formulier eigen verklaring avondklok' nodig. U krijgt een telefoonnummer van de afdeling. Dit gebruikt u als u wordt aanhouden voor controle.

Bezoek aan kinderen

Ook kinderen mogen maximaal 2 bezoekers per dag ontvangen, maar alleen van ouders/verzorgers. Deze mogen wel tegelijk komen.

Er mag één ouder bij het kind blijven slapen als dat nodig is. ​

Bezoek op de zwangerenafdeling

Iedere patiënt mag per dag bezoek ontvangen van de partner en 1 extra bezoeker. De voorwaarde is dat op een 4-persoonskamer niet meer dan 4 bezoekers tegelijk aanwezig zijn. Op een 2-persoonskamer mogen niet meer dan 2 bezoekers tegelijk zijn. Als de andere patiënten ook bezoek hebben kan het dus zijn dat u even moet wachten of dat er slechts 1 bezoeker naar binnen kan.

Bezoek op de verloskamer / kraamafdeling

Bezoek is toegestaan van de partner en 2 kinderen van 12 jaar of jonger uit het eigen gezin. Daarnaast zijn per dag 2 andere bezoekers toegestaan. 

Bezoek aan afdelingen E2, B4 en het Dagcentrum Comprehensive Cancer Center

Voor deze afdelingen gelden strengere regels. Bel met (050) 361 23 82 voor meer informatie.

Op corona.umcg.nl​ leest u meer over hoe het UMCG met het coronavirus omgaat.

​​

​​​De bezoektijden voor de afdeling Neurologie zijn 11:30-12:30 en 15:30-20:00. Onderzoek en verzorging gaan gewoon door. Het kan dus gebeuren dat de patiënt er niet is of wordt verzorgd als u langskomt. Op een meerpersoonskamers wordt het bezoek soms gevraagd de kamer even uit te gaan als bij een andere patiënt onderzoek of zorg moet plaatsvinden.

Maximaal 2 bezoekers

Er mogen maximaal twee bezoekers per patiënt komen. Als een patiënt meer bezoek wil ontvangen, dan kunnen patiënten bezoek in het dagverblijf ontvangen. Zijn of haar gezondheid moet dat dan wel toelaten.

Als u met meer dan twee bezoekers voor één patiënt komt verzoeken wij u af te wisselen. Bezoekers die dan even niet bij de patiënt kunnen zijn kunnen in het dagverblijf wachten. Als bezoekers wachten op de gang geeft dit veel onrust op de afdeling.

Patiënten geven vaak aan dat veel wisseling in het bezoek erg druk is. Probeer daarom het bezoek zodanig te organiseren dat er niet te veel mensen tegelijkertijd komen.

Informatie over patiënt

Bij het opnamegesprek vragen we u naar een eerste en een tweede contactpersoon. Vanwege de privacy van de patiënt mag alleen de eerste contactpersoon (telefonische) informatie over de patiënt opvragen. De tweede contactpersoon wordt alleen genoteerd als contactpersoon, voor als dringend contact met naasten van de patiënt noodzakelijk is.

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram