• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Hotfloor: vernieuwing operatiecentrum, spoedopvang en intensive care

Print 

​Het UMCG bouwt de komende jaren in het hart van het ziekenhuis aan een zogenaamde 'Hotfloor': het operatiecentrum, de Spoedeisende Hulp en de intensive care worden vernieuwd.

Nieuw operatiecentrum

Het huidige OK-complex is eind tachtig, begin negentiger jaren gebouwd. Het is goed onderhouden en waar nodig vernieuwd om aan alle eisen te blijven voldoen. Desalniettemin nadert het einde van de technische en functionele levensduur. Bovendien zijn de meeste operatiekamers aan de krappe kant voor de complexe operaties waar veel apparatuur en multidisciplinaire operatieteams voor nodig zijn.

Moderne intensive care

De intensive care-afdelingen worden gemoderniseerd. Voor een optimaal verblijf en herstel van patiënten komen er meer eenpersoonskamers met daglicht en uitzicht naar buiten, en voldoende ruimte en privacy voor bezoek.

Uitbreiding Spoedeisende Hulp

Om patiënten die acute zorg nodig hebben beter en sneller te kunnen helpen, wordt de Spoedeisende Hulp uitgebreid en er komt een acute opname-afdeling.

Met deze verbouwingen zorgt het UMCG ervoor dat de nieuwste technieken en innovaties beschikbaar zijn voor patiënten. De werkzaamheden worden de komende tien jaar gefaseerd uitgevoerd. Uiteraard doet het UMCG er alles aan om de overlast voor patiënten, bezoekers en medewerkers zoveel mogelijk te beperken.

Bouwkraan.jpg 

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram