• Home
 • Contact
 •  NL 
 • Login medewerkers
 • mijnUMCG

Parkeren UMCG

Print 

​​Het UMCG heeft twee parkeergarages.

 • parkeergarage Zuid: Handig als u wordt opgenomen of een afspraak heeft op Fonteinstraat 1 t/m 12 of op Poortweg 1 t/m 13.
 • parkeergarage Noord: Handig als u wordt opgenomen of een afspraak heeft op Fonteinstraat 13 t/m 21, Poortweg 14 en 15,  Langstraat, het Triadegebouw, Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) of Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM) of Polikliniek Diabetes.

Beide parkeergarages van het UMCG hebben een maximale inrijhoogte van 1.90 meter

Parkeerad​vies auto's hoger dan 1.90 meter

Heeft u een auto hoger dan 1.90 meter? Dan kunt u parkeren in:

Beide parkeergarages zijn ongeveer tien minuten lopen van het UMCG. De maximale inrijhoogte is 2 meter. Voor inrijhoogtes van andere parkeergarages in de stad Groningen kunt u kijken bij de parkeerinformatie van de gemeente Groningen.

Heeft u een gemeentelijke gehandicaptenparkeerkaart en is uw auto hoger dan 1.90 meter? U kunt dan parkeren op het parkeerterrein A/B (hoek Hanzeplein/Oostersingel). Let op: er is maar een beperkt aantal plaatsen.

Kosten p​arkeren

Het betaalsysteem van de parkeergarages werkt met kentekenregistratie. Hierdoor verloopt het uitrijden sneller. Uw gegevens worden niet bewaard of gedeeld met derden.

De kosten gelden voor parkeergarages Zuid en Noord:

 • Eerste 12 minuten gratis, daarna € 0,50 per 12 minuten.
 • Eerste uur: € 2,00; volgende uren: € 2,50.
 • U betaalt voor een hele dag: € 20,00. (Let op: parkeert u uw auto ook 's nachts dan betaalt u voor meerdere dagen).
  Op vertoon van een geldige afspraak-, opname-, of ontslagbrief aan de recepties Hoofdingang en ingang Noord betaalt u maximaal €5,00 per dag (voordeliger als u langer parkeert dan 2 uur en 12 minuten) en €27,50 per week. Bewaar uw afspraken- of opnamebrief dus goed.​

 

U kunt pinnen en contant betalen.

Sl​echt ter been?

U kunt gebruik maken van een rolstoel. U vindt deze bij het trappenhuis/de lift van de parkeergarage. U kunt een rolstoel met een twee euro munt losmaken en gebruiken. U krijgt deze na gebruik weer terug.

Oplaadpunten voor elektris​​​che auto's

Op het parkeerterrein A/B (hoek Hanzeplein/Oostersingel) bevindt zich een laadpaal met twee oplaadpunten voor elektrische auto’s. Patiënten en bezoekers kunnen hier hun elektrische auto’s opladen. De capaciteit van de laadpaal is 11 kWh. Opladen bij deze laadpaal kost €0,50 opstartkosten plus €0,29 per kWh.

Oplaadpunt voor elektrische auto's

Parkeren op een P+R-​terrein

U kunt uw auto gratis parkeren op een van de P+R-terreinen aan de rand van de stad. Van daaruit kunt u met de P+R-bus verder reizen naar het UMCG. Algemene informatie over P+R-terreinen in Groningen (en een kaart met alle terreinen) vindt u op de website van Groningen Bereikbaar​. In de bus kunt u betalen met de OV-chipkaart of losse kaartjes kopen. Reist u met meerdere personen? Koop dan een 6 euro-kaartje, geldig voor maximaal 5 personen. ​

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram