• Tekstgrootte
 Mijn UMCG  

Parkeren UMCG

Print 

​​Het betaalsysteem van de parkeergarages werkt met kentekenregistratie. Hierdoor verloopt het uitrijden sneller. Uw gegevens worden niet bewaard of gedeeld met derden.

Er is een standaardtarief. Voor patiënten en hun begeleiders is parkeren goedkoper vanaf 2 uur en 25 minuten. Bewaar uw uw afspraken- of opnamebrief goed. Die geeft u recht op dit speciale tarief.

Via het menu aan de linkerzijde op deze pagina vindt u meer informatie over de parkeermogelijkheden en -kosten bij het UMCG. Informatie over goedkoop parkeren buiten de stad, in combinatie met de P+R Citybus kunt u vinden op de site van de gemeente Groningen.

Parkeeradvies voor parkeergarage Zuid

Heeft u een afspraak op Fonteinstraat 1 t/m 12 of op Poortweg 1 t/m 13 dan kunt u het best parkeren in parkeergarage Zuid.

Parkeeradvies voor parkeergarage Noord

Wordt u opgenomen of heeft u een afspraak op Fonteinstraat 13 t/m 21, Poortweg 14 en 15,  Langstraat, het Triadegebouw, Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) of Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM), dan kunt u het best parkeren in parkeergarage Noord.

Parkeeradvies hoge auto’s

Beide parkeergarages van het UMCG hebben een maximale inrijhoogte van 1.90 meter. Heeft u een auto hoger dan 1.90 meter? Dan zijn er de volgende opties om te parkeren zonder de druk van een parkeermeter:

  • P-Boterdiep of P-Damsterdiep, beide ongeveer tien minuten lopen van het UMCG. Maximale inrijhoogte: 2 meter. Voor inrijhoogtes van andere parkeergarages in de stad Groningen verwijzen wij u naar de parkeerinformatie van de gemeente Groningen.
  • Een van de P+R terreinen aan de rand van de stad. U parkeert gratis als u verder reist met de bus. Bussen rijden vaak en stoppen dichtbij het UMCG. Meer informatie vindt u op de P+R pagina’s van de gemeente Groningen.
  • Heeft u een gemeentelijke gehandicaptenparkeerkaart en is uw auto hoger dan 1.90 meter? U kunt dan parkeren op het parkeerterrein A/B (hoek Hanzeplein/Oostersingel). Let op: er is een zeer beperkt aantal plaatsen.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram