•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Zwangerschap en geboorte: vrouwen aan het woord

Print 
01 september 2016

​​​​​Het internet is voor zwangere vrouwen een belangrijke en gemakkelijk toegankelijke bron van informatie. In dit project wordt een module met ervaringsverhalen rondom zwangerschap en geboorte voor de website PratenOverGezondheid ontwikkeld.

Doel

Het doel van dit project was om inzicht te krijgen in de persoonlijke beleving en ervaringen van vrouwen die zwanger zijn of onlangs zijn bevallen. Deze ervaringen worden beschikbaar gesteld aan andere (zwangere) vrouwen, betrokkenen en zorgprofessionals op de site van PratenOverGezondheid.

Door middel van diepte-interviews zijn de ervaringen van deze vrouwen in kaart gebracht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de DIPEx-methodologie ontwikkeld door de universiteit van Oxford.

Resultaat

Het digitale platform met ervaringsverhalen rondom zwangerschap en geboorte is juli 2019 gelanceerd op de websites van PratenOverGezondheid en het Childbirth Network.

Informatie en fragmenten uit de ervaringsverhalen zijn daarnaast gebruikt in een Massive Open Online Course (MOOC) over Gezondheid na je zwangerschap, ontwikkeld door het UMCG, RijksUniversiteit Groningen, Trinity College Dublin en Universiteit van Barcelona. Voor meer informatie over deze gratis online cursus zie https://www.futurelearn.com/courses/gezondheid-na-zwangerschap

Samenwerking

Dit project wordt uitgevoerd door TGO in samenwerking met:

Financiers​ en looptijd

Academie Verloskunde Amsterdam Groningen (AVAG), september 2016 tot september 2019.

Meer weten over dit project?

Neem dan contact met ons op.