•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Zwangerschap en geboorte: vrouwen aan het woord

Print 
01 september 2016

​​​​​Het internet is voor zwangere vrouwen een belangrijke en gemakkelijk toegankelijke bron van informatie. In het project 'Zwangerschap en geboorte' wordt een module met ervaringsverhalen rondom zwangerschap en geboorte voor de  website PratenOverGezondheid ontwikkeld. TGO levert de buddy-onderzoeker op dit project.

Doel

Het doel van dit project is om inzicht te krijgen in de persoonlijke beleving en ervaringen van vrouwen die zwanger zijn of onlangs zijn bevallen. Deze ervaringen worden beschikbaar gesteld aan andere (zwangere) vrouwen, betrokkenen en zorgprofessionals op de site van PratenOverGezondheid.

Door middel van diepte-interviews worden de ervaringen van deze vrouwen in kaart gebracht. In een tweede studie wordt de ontwikkelde module geëvalueerd door middel van een log file analysis, een vragenlijst-onderzoek en een focusgroepstudie.

Resultaat

Het digitale platform met ervaringsverhalen rondom zwangerschap en geboorte zal medio 2019 gelanceerd worden op de websites van PratenOverGezondheid en het Childbirth Network.

De opgedane kennis wordt na afloop teruggekoppeld in het onderwijs aan verloskundigen. Uitkomsten worden daarnaast gepubliceerd in (inter)nationale vaktijdschriften en een proefschrift.

Samenwerking

Dit project wordt uitgevoerd door TGO in samenwerking met:

Financiers​ en looptijd

Academie Verloskunde Amsterdam Groningen (AVAG), september 2016 tot september 2020.

Meer weten over dit project?

Neem dan contact met ons op.