•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Oproep aan moeders deelname ethisch onderzoek ConcePTION

Print 
20 maart 2020

Oproep aan moeders

Onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) zoeken moeders van kinderen die geregistreerd zijn bij Eurocat, voor deelname aan een ethisch onderzoek.

Dit onderzoek wordt onder de naam ConcePTION-Ethics study uitgevoerd als onderdeel van het grote Europese project ConcePTION*.

ConcePTION

Het doel van ConcePTION is: betrouwbare informatie verzamelen over de veiligheid van medicijngebruik rondom de zwangerschap. ConcePTION wil hiervoor bestaande gegevensbronnen gebruiken zoals de gegevens die vastgelegd worden rondom de zwangerschap en de geboorte.
Meer kennis over de veiligheid van medicatie is dringend nodig, want veel vrouwen gebruiken medicijnen tijdens de zwangerschap. Slechts van 5% van de medicatie is bekend of deze veilig gebruikt kan worden tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding. Eurocat Noord-Nederland is, naast het UMCU, een van de vele deelnemers in dit Europese project.

Meer informatie over het ethisch onderzoek
Bij deelname houdt een onderzoeker van het UMCU een interview met u dat ongeveer 1 uur zal duren. Het interview zal met behulp van een videobelprogramma worden gehouden en kan worden ingepland op een moment dat voor u handig is.
Wilt u meedoen of eerst meer informatie, neem dan contact op met Marieke Hollestelle (onderzoeker in opleiding), via Contact of bel 088-75 68164.

* Het ConcePTION consortium bestaat uit deelnemers van 88 organisaties uit 22 landen, waaronder de European Medicines Agency (EMA), universiteiten, volksgezondheidsorganisaties, teratologie netwerken en de farmaceutische industrie. 

The ConcePTION project has received funding from the Innovative Medicines Initiative​ 2 Joint Undertaking under grant agreement No 821520. This Joint Undertaking receives support from the European Union's Horizon 2020 research and innovation programme and EFPIA​.