•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Eurocatteam in coronatijd

Print 
02 november 2020

​Zoals voor de hele wereld geldt, had COVID-19 ook voor Eurocat grote gevolgen. Thuiswerken, dat deed een groot deel van het team al een dag in de week. Maar als dat opeens fulltime moet en de wereld is in lockdown, de kinderen kunnen niet naar school? Je eens zo rustige thuiswerkplek, die verandert in een soort buurthuis waarin allerlei verschillende disciplines ondergebracht moeten worden… En dat die verschillende mensen in je huis allerlei tegengestelde belangen hebben? 

Of: geïsoleerd raken door het vele thuiszitten, niet meer uitgaan en je hobby's die stilliggen. Niet meer naar koor, club, kerk, café; familie, noem maar op… Letterlijk 'gevaar' op elke straathoek waar je het virus kunt tegenkomen? 

Een pittige uitdaging op zijn minst. Eentje die aan niemand voorbij ging, ook niet aan Eurocat.

Meeting EurocatWe zijn dit voorjaar begonnen met wekelijks online een koffiepraatje, surrogaat voor echte ontmoeting, maar het was tenminste iets!  

We leerden vergaderen via Webex - dat bleek nog niet zo simpel! - maar oefening baart kunst...

Het onderzoek gaat door, ook en juist nu, omdat ook COVID-19 een bedreiging kan zijn voor gezonde zwangerschappe​n. Dus is er in internationaal verband onderzoek opgezet, zodat we kunnen monitoren wat de gevolgen van dit virus zullen zijn. Komen er meer aangeboren afwijkingen en zo ja, welke? We houden u op de hoogte.