•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Hardlopen voor het zieke kind - Marathon New York 2018

Print 
30 november 2018

​Op 4 november jl. heeft Marian Bakker, senior-onderzoeker bij Eurocat, de marathon van New York gelopen voor de Stichting Vrienden van het Beatrix marathon marian bakkerKinderziekenhuis. Marian over haar deelname:

"Bij Eurocat doe ik onderzoek naar aangeboren aandoeningen: wat zijn risicofactoren en hoe vaak worden deze aandoeningen al tijdens de zwangerschap opgespoord? Ik weet daarom maar al te goed dat het niet vanzelfsprekend is dat kinderen gezond geboren worden, 1 op de 33 kinderen heeft een aangeboren aandoening. Veel van deze kinderen worden (vaak langdurig) behandeld in het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG. De Stichting Vrienden van het Beatrix Kinderziekenhuis zet zich in om het verblijf voor ouders en kinderen zo aangenaam mogelijk te maken door het steunen van diverse projecten, zoals webcams op de neonatologie afdeling en het huiselijk en gezellig inrichten van de familiekamers. Team marathon marian bakker

De voorbereidingen voor de marathon, de sponsorwerving en het lopen van de marathon zelf, heb ik als een groot, uitdagend avontuur ervaren. Samen met acht andere marathonlopers hebben wij ruim 48.000 euro opgehaald. Een prachtig resultaat voor een geweldig goed doel waarvoor ik me met veel plezier heb ingezet."