•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Hoge kwaliteit Eurocat Nederland blijkt uit onderzoek Eurocat Internationaal

Print 
28 juni 2019

​​​​​​​​eurocat NNEurocat Internationaal doet regelmatig onderzoek naar de kwaliteit van de gegevens die de verschillende  registraties in Europa bij hen aanleveren. Uit deze zogenaamde  Data Quality Indicators (DQI’s) over 2011-2015 blijkt dat Eurocat Nederland het goed doet.

De manier van registreren bij Eurocat Noord-Nederland is zeer volledig, zowel  wat betreft de beschrijving van de aandoening als de gebruikte code. Ook hebben we van alle chromosomale aandoeningen  genetische informatie. Door de informatie die we vragen aan de ouders en de toestemming om gegevens op te vragen bij de behandelend arts, kunnen we  mogelijke  genetische oorzaken goed vastleggen. Verder zijn de  gegevens over risicofactoren van goede kwaliteit, bijvoorbeeld over het gebruik van medicijnen tijdens de zwangerschap. 

eurocat EUVoor acht van de twaalf belangrijkste onderzoeksresultaten die Eurocat Internationaal vastlegt hebben we in meer dan 90% van de gevallen de juiste gegevens.  Al met al een resultaat waar we trots op kunnen zijn en waarvoor we de ouders die aan ons onderzoek meedoen en onze melders willen bedanken. Meer informatie over Eurocat Internationaal: http://www.eurocat-network.eu/ ​​​