•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Meedoen aan Eurocat

Print 

​​​​Als ouder van een kind met een aangeboren aandoening of als behandelaar, kunt ons helpen om onze kennis over het ontstaan van aangeboren aandoeningen te vergroten. Met uw ervaringen kunt u een bijdrage leveren om in de toekomst aangeboren aandoeningen te helpen voorkomen.

Als u wilt meedoen aan het Eurocat onderzoek, dan kunt u een e-mail sturen aan Contact. Wij nemen contact met u op.

Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen? Mail gerust of bel (050) 361 71 15.

Hoe verloopt het onderzoek?

Het is een schriftelijk onderzoek, we doen dus geen lichamelijk onderzoek bij uw kind en u hoeft ook niet langs te komen. Als u meedoet, wordt er een aantal medische gegevens van uw kind vastgelegd.

Ook vragen we u of u de adresgegevens van uw apotheek aan ons wilt doorgeven zodat we kunnen navragen welke medicijnen vlak voor en tijdens de zwangerschap aan u zijn voorgeschreven. Daarna krijgt u van ons een vragenformulier, op papier of digitaal. U kunt dit thuis invullen en aan ons terugsturen. De vragen gaan vooral over het verloop van uw zwangerschap, uw kindje en uw gezondheid. Het invullen van dit formulier duurt ongeveer 30 minuten.

Meedoen aan het onderzoek heeft geen gevolgen voor het eigen risico van uw ziektekostenverzekering. Eurocat verstrekt nooit gegevens aan verzekeraars.

Meer informatie vindt u in onze brochure.

Informatie over uw eigen kind

De kracht van het Eurocat-onderzoek is dat we onderzoek doen met gegevens van grote groepen. De gegevens van uw kind worden anoniem in dit onderzoek meegenomen en zijn dus nooit persoonlijk te herleiden. Als u meer wilt weten over de oorzaken van de aangeboren aandoening van uw kind, neem dan contact op met uw huisarts. Hij of zij kan u doorverwijzen naar een specialist, bijvoorbeeld een klinisch geneticus.

Privacy

Wij vinden het erg belangrijk dat er goed onderzoek wordt verricht. Onderzoekers uit binnen- en buitenland kunnen daarom een aanvraag indienen bij Eurocat om onderzoek te doen. Voor ouders is het belangrijk om te weten dat deze onderzoekers niet kunnen zien welke persoon bij de gegevens hoort. Onderzoekers ontvangen dus alleen anonieme gegevens.

Persoonlijke gegevens zoals naam en adres worden door ons alleen gebruikt om bijvoorbeeld contact met u op te nemen over de vragenlijst. De persoonlijke gegevens worden niet gedeeld met anderen. Meer informatie over de behandeling van de gegevens van uw kind en de zwangerschap kunt u lezen in het (Engelstalige ) privacy document van de JRC. Lees ook de aanvullende juridische informatie over de behandeling van persoonlijke gegevens​.  

Ouders en kinderen (ongeacht hun leeftijd) hebben altijd het recht om gegevens in de registratie te laten wijzigen of verwijderen. Dit kan telefonisch, via e-mail of schriftelijk. Ook voor vragen over uw privacy en de behandeling van uw gegevens, kunt u contact met ons opnemen: telefoonnummer (050) 361 71 15 of via e-mail: Contact​​