•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Verslag bijeenkomst Gidsregio Acute zorg (afgevaardigden praktijk)

Print 
28 november 2018

​Marjan Roelevink gaf een update van het landelijk project CZO Flex Level. In januari wordt het projectplan gepresenteerd en gaat het landelijke project officieel van start. Het is prettig om als afgevaardigden van de praktijk al twee keer bij elkaar te zijn geweest: we konden kennismaken met de verschillende concepten die op ons afkomen.

Welke ontwikkelingen zijn zichtbaar in de eigen organisatie? We delen ze met elkaar. Na de lunch was er een presentatie over werkplekleren  (link naar presentatie zie bijlage). De wereld om ons heen is door de jaren heen sterk veranderd, mede door de digitale revolutie. Wij leiden zorgprofessionals op voor de toekomst maar ons onderwijs is daar niet (altijd) op ingericht.

Tot slot keken we als werkgroep met elkaar naar de kansen en bedreigingen van het veranderde onderwijs en wat de praktijk nodig heeft om dit uit te voeren: er liggen er veel kansen, maar het veranderen van leren heeft ook consequenties voor de werkbegeleiding. Een vraag die hieruit naar voren kwam hoe rusten wij de werkbegeleiders uit voor het werkplekleren?