•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Flyer symposium 2020 

Op dinsdag 17 maart 2020 organiseert de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) voor de vijftiende keer een verpleegkundig symposium. Het symposium is bedoeld voor professionals die werken met zieke pasgeborenen. 

Wat voor iedere ouder een bijzonder moment hoort te zijn, de eerste ademteug van hun pasgeboren kind, is niet altijd vanzelfsprekend. Tijdens het ochtendprogramma worden verschillende ademhalingsproblemen van een neonaat besproken die tijdens en na de geboorte kunnen ontstaan. We kunnen de ademhaling ondersteunen of geheel overnemen, afhankelijk van de ernst en de oorzaak van de respiratoire insufficiëntie. Het ondersteunen van de ademhaling van een neonaat kent echter ook negatieve gevolgen wat afhankelijk is van de oorzaak van de respiratoire insufficiëntie en hoe lang dit aanwezig is geweest. Kortom een breed en interessant ochtendprogramma.

Het middagprogramma bestaat uit verschillende workshops waarin verdieping zal worden gegeven in de onderwerpen van het ochtendprogramma. Dit zullen interactieve workshops zijn waarbij er naast verdiepende informatie ook aan de slag kan worden gegaan met verpleegkundige handelingen op het gebied van ademhalingsondersteuning.

Wij hopen u hiermee een leerzaam en interessant programma aan te bieden, waarbij er ruimte is om kennis en ervaringen uit te wisselen en zien u graag op dinsdag 17 maart in het UMCG.

Op onze internetsite www.neonatologie.umcg.nl zullen voorafgaand aan het symposium abstracts van de voordrachten/workshops geplaatst worden.


Namens de symposiumcommissie,

Marije de Lange,

Verpleegkundig specialist i.o.,
Voorzitter symposiumcommissie​