•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Plastische chirurgie

Print 

​​​​

​​Sophie Post

Wie ben je?

Ik ben Sophie Post. Ik ben opgegroeid in Washington D.C., waar ik mijn jeugd met veel plezier heb doorgebracht. In 2002 ben ik naar Groningen verhuisd om te studeren, een grote verandering, maar ook ontzettend leuk! Ik ben een enthousiast, energiek en positief ingesteld persoon. Mijn gezin, familie en vrienden zijn daarbij ongelooflijk belangrijk voor me. Als dochter van een bioloog heb ik een grote passie voor natuur. Ik hou van reizen en avontuur, interesseer me voor andere culturen, zou graag de wereld ontdekken.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

This story goes way back. Als schoolreis op de middelbare school mocht mijn klas (via een koepel boven de operatiekamer) meekijken met een open hart operatie. Ik wist niet wat ik zag. Dat gevoel is altijd gebleven en ik ben Geneeskunde gaan studeren met de overtuiging dat ik chirurg wilde worden. Tijdens mijn coschap Plastische Chirurgie sprak het vak me al direct aan. Ik kwam er achter dat ik ook eigenlijk niet wist wat het vak inhield.

Plastische chirurgie  

Prof.dr. P.M.N. Werker

Wie bent u?

Kind uit groot gezin (5 kinderen, 1 invalide). Adagium: waar je aan begint, maak je af en niet zeuren. Passie voor anatomie en voor natuur, landschap, kloppende architectuur

Wanneer en waarom heeft u voor Groningen gekozen?

Ben gevraagd. Leek me leuke uitdaging, hoewel ik mezelf wel graag zie als goedbedoelende amateur als het gaat om leidinggeven

Waarom hebt u ervoor gekozen opleider te worden?

Hoort erbij. Wil wel graag kennis overdragen.

Hoe bevalt het opleiden van jonge artsen?

goed

Wat was de eerste indruk die u had van deze AIO?

Klompje goud wat nog wel opgepoetst moets worden

De Plastische Chirurgie kent nog veel meer facetten dan wat er in de media wordt getoond, zoals de handchirurgie en reconstructieve chirurgie, die toch relatief onderbelicht zijn. De manier waarop creativiteit gecombineerd wordt met kennis van anatomie maakt het een uitdagend vak. De Plastische Chirurgie houdt zich bezig met vorm en functie en is vaak ‘levensverbeterende chirurgie’. Dat vind ik mooie principes van het vak.

Waarom heb je voor Groningen gekozen?

De Plastische Chirurgie in het UMCG is een afdeling waar veel gebeurt. Het is een relatief grote afdeling, waar alle aspecten van het vak aan bod komen. Dat vond ik heel belangrijk, om een opleiding te kunnen volgen met brede exposure. Er wordt een grote variëteit aan (microchirurgische) reconstructies verricht, waarbij ook vaak multidisciplinair wordt samengewerkt. Daarnaast is het een leuke afdeling met een goede werksfeer!

Hoe is het om AIO te zijn?

Ik vind het bijzonder om AIOS te mogen zijn. Je investeert veel tijd en energie, maar je krijgt er ook enorm veel voor terug. De dagen zijn vaak onvoorspelbaar. Dat maakt het vak dynamisch, maar je moet ook flexibel zijn. Het is uitdagend.

Wat was je eerste indruk van je opleider?

Ik heb prof. Werker als coassistent benaderd, omdat ik graag onderzoek wilde doen binnen de hoofd-hals reconstructieve chirurgie. Mijn e-mails werden verbazingwekkend snel beantwoord en ik werd uitgenodigd voor een gesprek. Ik vond prof. Werker professioneel en tegelijkertijd heel vriendelijk. Hij is iemand die vanzelf respect afdwingt door zijn kennis en ervaring. Hij weet op individueel niveau de omstandigheden te creëren zodat ieder zijn talent kan ontwikkelen.

Hoe is je relatie met je opleider nu?

Goed! Prof. Werker is een betrokken opleider die veel interesse toont in de AIOS als persoon. Ik ervaar de samenwerking als heel prettig en blijf ontzettend veel van hem leren.

Welke doelen heb je voor jezelf gesteld?

Work hard. Daag jezelf uit. Ken je grenzen. Zorg voor een goede work-life balance.

Welke tip wil je anderen die nog AIO moeten worden geven?

Als je iets graag wilt, ga er 100% voor! Laat je door niemand ontmoedigen.

Hoe is de relatie met deze AIO nu?

Uitstekend

Wat probeert u uw AIO's mee te geven?

Niet mijn fouten herhalen, niet bang zijn, het is geen rocket-science wat we doen, je best doen, dicht bij je patiënten blijven, mens blijven

Hoe is de onderlinge (werk-)verhouding?

Heel goed denk ik.

Welke tip zou u toekomstige AIO's mee willen geven?

Zie boven

Direct naar

Volg ons op sociale media

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram