•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Heelkunde

Print 

​​Arne van der Bilt

Heelkunde  

Robert van Ginkel

Ik ben dr. R.J. (Robert) van Ginkel, geboren in Amsterdam en vanaf de middelbare schoolleeftijd opgegroeid in Brabant. Van huis uit ben ik dus geen noorderling. Het lot bepaalde echter, dat ik na uitloting alsnog bij de studie Geneeskunde kon worden geplaatst, en wel in …. de regio Groningen. Sinds die tijd woon ik hier met veel plezier. Buiten het vak van chirurg oncoloog heb ik een zeker Duits automerk als grootste hobby. Op de afdeling Chirurgie heb ik een tijd als chef-de-clinique gewerkt. Toen er een nieuw afdelingshoofd kwam, wilde ik graag met hem samenwerken en de opleiding opnieuw op de kaart zetten. Bovendien was ik door de zittende aios voorgedragen als opleider. Ik ben nu een jaar of zes aan de opleiding verbonden en vind het nog steeds inspirerend om jonge vakgenoten te begeleiden.

Mijn eerste indruk van Arne was: ‘Dat is een goeie en ambitieuze aios. Hij is zelfs al voor aanvang van zijn opleiding gepromoveerd!’ En onze werkrelatie is nog steeds prima.

Wat ik mijn aios wil meegeven? Een hele hoop, maar als ik één ding moet uitkiezen: ‘De chirurgie is misschien niet zaligmakend, maar het is wel een prachtig vak!’

Direct naar

Volg ons op sociale media

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram