•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Groningen

Print 
​​​​​​​Groningen

Groningen is een jonge stad. Een kwart van de bewoners zijn studenten. Dat merk je aan het aantal terrasjes, uitgaansgelegenheden, hippe winkels en fietsen in de stad. Bovendien is Groningen een stad die tegelijkertijd groot en klein is. De kans dat je eens een bekende tegen het lijf loopt is groot, maar het is zeker geen slaperig provinciestadje.

Wonen

De stad en provincie Groningen bieden mogelijkheden om te wonen voor elke smaak. Aan het Zuidlaardermeer, met een boot in de tuin, in een modern appartementencomplex in het hartje van de stad, in een stijlvolle jaren ’30 woning aan het plantsoen, het is allemaal te vinden binnen 30 minuten van het UMCG.

Werken (partner)

Naast het UMCG zijn er veel grote en kleine werkgevers in Noord-Nederland. Bovendien is er een rijk ondernemingsklimaat met netwerk- en ontwikkelingsmogelijkheden via clubs en verenigingen.
Via het Noorderlink netwerk is het mogelijk om ook voor de partner een baan te vinden bij één van de 15 grootste werknemers in het Noorden.

Uitgaan

Dankzij de vele studenten in de stad is er in Groningen ook voor elk wat wils als het om uitgaan gaat. De terrasjes op de Grote Markt, de uitgaansstraten; Poelestraat en Peperstraat. Maar ook de Oosterpoort, Vera en Simplon voor concerten. Het jaarlijkse Noorderslagfestival in de gehele binnenstad. Aan het eind van de zomer is het genieten in het plantsoen met theater en muziek. Wil je de stad uit, dan kun je de bossen van Drenthe in, het Hoogeland op of naar de waddeneilanden.

Kinderen

Groningen is een kindvriendelijke stad. Met een groot voetgangersgebied in het centrum. Het stadspark, het Noorderplantsoen en een keur aan speelplaatsen, sportverenigingen en ander vermaak voor elke leeftijd. Groningen kent ook een groot aantal scholen voor basis-, voortgezet en beroepsonderwijs.​

 

 

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram