• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Editie 9: DNA: het instructieboek voor het lichaam

Print 

Iedereen heeft een eigen unieke genetische code. Deze code, die we ook wel DNA noemen, bepaalt hoe je er uit ziet (hoe lang je wordt, welke kleur haar je hebt en welke kleur ogen), maar ook hoe je lichaam werkt.

DNA is dus eigenlijk het instructieboek voor het lichaam. Dit instructieboek bevat miljoenen instructies en is voor iedereen net weer een beetje anders.

In elk instructieboek zitten wel een paar foutjes. Dat is niet altijd erg, maar soms wel. Soms zorgt een foutje in je instructieboek ervoor dat je lichaam niet meer goed kan werken en dan kun je ziek worden. 

Tijdens het college gaan we uitleggen hoe zo'n instructieboek nu werkt en hoe het komt dat de een wel ziek wordt en de ander niet.

Tijdens de workshops gaan jullie zelf aan de slag met verschillende opdrachten en leren jullie hoe zo'n instructieboekje er nu precies uitziet, waarom het instructieboekje van jou en je familie erg op elkaar lijkt en welke informatie je uit je instructieboekje allemaal te weten kan komen (en of je dat allemaal wel wilt weten).​​​​​

​​Dinsdag 29 oktober van 9:30 tot 12:00 uur in het UMCG

Aanmelding via contactbutton, vol is vol!​

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram