• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Depressie bij jongeren

Print 

​​​​​​​​​​​​​​​Lezing dinsdag ​​​​​​​27 maart 2018

Sprekers:
Prof. dr. Robert Schoevers
Prof. dr. Tine​ke Oldehinkel

Depressie is een akelige stoornis, die zowel bij de persoon die eraan lijdt als diens omgeving veel leed veroorzaakt. De gevolgen kunnen ingrijpend zijn, vooral voor jonge mensen. Je slecht voelen en niet goed functioneren is extra belastend als je in een levensfase zit waarin zowel qua werk als in het persoonlijke leven de basis wordt gelegd voor de toekomst. 

Er is de laatste tijd veel aandacht voor depressies bij jongeren, onder andere doordat diverse (jonge) bekende Nederlanders naar buiten zijn getreden met hun depressies. Het beeld bestaat dat jongeren nu vaker depressief zijn dan ooit tevoren.

Maar hoeveel jonge mensen zijn er eigenlijk depressief? En wat is een depressie precies? Hoe ontstaan depressies en waarom wordt de een wel depressief en de ander niet?  Wat kun je zelf doen als je depressief bent?

Tijdens de avond zullen we ingaan op deze en andere vragen, onder andere aan de hand van gegevens van ons langlopende jongerenonderzoek TRAILS. Ook zal u een kijkje worden geboden in de keuken van de geestelijke gezondheidszorg en de diverse behandelmogelijkheden die er voor depressieve jongeren zijn.

​​​​De lezing over depressie bij jongeren ​is terug te zien op het ​Youtube-kanaal van het UMCG.