• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Medische Publieksacademie

Print 

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Het UMCG heeft samen met Dagblad van het Noorden de Medische Publieksacademie opgericht. Het UMCG wil met de Medische Publieksacademie een brug slaan tussen het toponderzoek dat in het UMCG plaatsvindt en de interesse hiervoor van het publiek. Toponderzoekers en artsen van het UMCG geven een toelichting op de laatste stand van zaken op het gebied van hun specialisme.

De lezingen zijn geschikt voor iedereen. Medische kennis is niet nodig om de lezingen te kunnen volgen. De inleiders staan erom bekend complexe onderwerpen op een duidelijke en begrijpelijke manier uit te leggen. Het UMCG wil via de Medische Publieksacademie een groot publiek informeren over zijn onderzoeksactiviteiten en legt hierover op deze manier ook publiekelijk verantwoording af.​​​​​​

Program​ma voorjaar 2021

​Datum​​Onderwerp
VolgtHodgkin lymfoom​​​
VolgtHet belang van trouw medicijnen slikken (uitgesteld)
​VolgtKinderen van ouders met psychische problemen (uitgesteld)
​VolgtHuidkanker (uitgesteld)​
​VolgtZorg rondom het levenseinde
​VolgtInvloed mondgezondheid op welzijn ouderen

Lees meer over de onderwerpen v​an de lezingen.​

Tijd​ en ​​plaats

Door de corona-maatregelen denken we na over andere vormen voor de lezingen. De komende maanden onderzoeken we de mogelijkheden en werken we de plannen uit. We verwachten september meer duidelijkheid te hebben over de nieuwe opzet van de Medische Publieksacademie UMCG. 

Video-opname

We maken video-opnamen van de lezingen. Een week na de lezing plaatsen we de video op dit deel van de UMCG website en op het UMCG Y​ouT​ube-kanaal.


Dagblad van het Noorden logo      ​​

 Praktisch
Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram