• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Medische Publieksacademie

Print 

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Het UMCG heeft samen met Dagblad van het Noorden de Medische Publieksacademie opgericht. Het UMCG wil met de Medische Publieksacademie een brug slaan tussen het toponderzoek dat in het UMCG plaatsvindt en de interesse hiervoor van het publiek. Toponderzoekers en artsen van het UMCG geven een toelichting op de laatste stand van zaken op het gebied van hun specialisme.

De lezingen zijn geschikt voor iedereen. Medische kennis is niet nodig om de lezingen te kunnen volgen. De inleiders staan erom bekend complexe onderwerpen op een duidelijke en begrijpelijke manier uit te leggen. Het UMCG wil via de Medische Publieksacademie een groot publiek informeren over zijn onderzoeksactiviteiten en legt hierover op deze manier ook publiekelijk verantwoording af.​​

​​​

Program​ma najaar 2019​

De lezingen over psychose (8 oktober|) en MS (19 november) zijn vol. U kunt zich nog wel aanmelden voor de onderstaande lezingen.

​Datum​​Onderwerp
​08-10Psychose
​15-10 ​Vruchtb​aarheid en leefstijl​​​
​29-10Fantoompijn na amputatie arm of been
​5-11 Kinderen met aangeboren hartafwijkingen
​12-11HIV: voorkomen of behandelen​​
​19-11Multiple Sclerose VOL​


​Tijd en plaats

Alle lezingen zijn in de Blauwe zaal in het UMCG. De zaal gaat open om 19.00 uur. De lezingen beginnen om 19.30 uur en eindigen om 21.30 uur. Halverwege is een pauze van een half uur. Toegang alleen met kaartje.​

Video-opname

We maken video-opnamen van de lezingen. Een week na de lezing plaatsen we de video op dit deel van de UMCG website en op het UMCG Y​ouT​ube-kanaal.


Dagblad van het Noorden logo      ​

 Praktisch
Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram