• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG
Annemieke Visscher

Dr. Annemieke Visser

Senior onderzoeker

Expertise
Kwalitatief onderzoek, Patiëntenparticipatie, Leefstijlonderzoek, Kwantitatief onderzoek, Actieonderzoek, Narratieve geneeskunde
(050) 361 66 37University of Groningen

Dr. Annemieke Visser is andragoog en senior onderzoeker bij TGO. Ze houdt zich bezig met uiteenlopend toegepast onderzoek, onder andere bij mensen met een nierziekte, mensen die geconfronteerd zijn met kanker en ouderen. Deze onderzoeken worden in cocreatie met mensen uit het werkveld uitgedacht en uitgevoerd (zogenoemd actieonderzoek). Binnen de onderzoeken worden zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden ingezet.

Vissers bijzondere belangstelling gaat uit naar het inzetten van innovatieve methoden en naar het onderzoeken en ondersteunen van veranderingsprocessen binnen de zorg. Het stimuleren van het zelfmanagement en een gezonde leefstijl, het inzetten van patiëntenervaringen en het vormgeven van patiëntenparticipatie zijn hier voorbeelden van.

Visser studeerde Andragogiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde tijdens haar studie verschillende bijvakken bij psychologie. Ze is in 2007 gepromoveerd op een onderzoek naar het psychosociale functioneren van kinderen van een ouder met kanker.

​​A​​andachtsgebied

Leven met een chronische aandoening​

Publicaties
Bezig met laden