• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Healthy Ageing in het UMCG

Print 
 

​​​​​​Een gezonde leefstijl is de sleutel tot gezond ouder worden, of Healthy Ageing. Als u bijvoorbeeld gezond eet, in beweging blijft, voldoende ontspant, niet rookt en niet teveel drinkt, kan dit ziekte voorkomen. Maar uit onderzoek blijkt steeds vaker dat gezond leven minstens zo belangrijk is als u ziek bent. Hoe uw lichaam reageert op een behandeling, is niet te voorspellen. Maar u kunt wel dingen doen om de kans te vergroten dat u de behandeling goed doorstaat, een operatie fitter tegemoet gaat en spoediger herstelt. Zo kan het bijvoorbeeld helpen als u gezond en gevarieerd eet, zoveel als mogelijk in beweging blijft, voldoende ontspant, niet rookt en niet teveel drinkt.

Het UMCG is expert op het gebied van gezond ouder worden en vindt het dan ook belangrijk om te onderzoeken wat u kan doen om zoveel mogelijk jaren in goede gezondheid door te brengen en wat de impact kan zijn van een gezonde leefstijl als u ziek bent.

Onze onderzoekers en zorgprofessionals zoals artsen, verpleegkundigen en fysiotherapeuten vertellen wat zij doen om hun patiënten tot een gezonde leefstijl te motiveren en waarom dit zo belangrijk is. Ook delen (mede)burgers verhalen over wat zij in hun dagelijkse leven doen om gezond en gelukkig te blijven.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram