• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers

Healthy Ageing door de ogen van anderen

Print 

Wat zeggen mensen die onder behandeling stonden in het UMCG over Healthy Ageing? Hieronder enkele bijzondere uitspraken die we mochten noteren.


"Bij mij in de familie komt een vrij ernstige erfelijke afwijking aan armen en handen voor dus toen ik zwanger wilde worden, heb ik mij laten voorlichten bij Medische Genetica over hoe groot de kans was dat mijn kind die afwijking zou hebben. Dat hebben ze voortreffelijk gedaan. Ik ben heel blij dat we die stap genomen hebben en dat we weloverwogen konden kiezen voor een kind."

"Ik had borstkanker die genezen leek te zijn, maar na een paar jaar bleek ik uitzaaiingen in de longen te hebben en werd weer patiënt, nu bij poli 20. Ik vroeg mijn oncologe wat de behandelingen me zouden opleveren. Ze zei dat het een of twee jaar verlengend zou zijn. Dan doe ik het, heb ik gezegd. Ik was wel heel zenuwachtig voor het infuus met chemo en herceptin. Maar het prikken wil nu niet meer. Mijn oncologe heeft een alternatief bedacht met pillen. Een goede dokter is echt heel belangrijk."


Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram