• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Healthy Ageing in het onderwijs

Print 
4500 studenten denken na over het menselijk welbevinden
Volg opleidingen op het gebied van Health

​​​​Ons speerpunt Healthy Ageing is sterk verankerd in de programma’s van ons academische onderwijs en de medische (vervolg)opleidingen. De circa 4.500 studenten Geneeskunde, Bewegingswetenschappen en Tandheelkunde en de 800 specialisten in opleiding maken kennis met de (maatschappelijke en demografische) uitdagingen die hun (toekomstige) rol in de zorg beinvloeden en denken actief na over oplossingen.

Voor de geneeskundestudenten geldt bijvoorbeeld dat zij tijdens de bachelorfase binnen de learning communities Intramurale Zorg, Duurzame Zorg (zie video), Molecular Medicine en Global Health vraagstukken op het gebied van Healthy Ageing onder de loep nemen.

Ook kunnen de studenten Healthy Ageing masters volgen en bachelor- en mastervakken​ waarin dit thema centraal staat. Tijdens de jaarlijkse Medical Sciences Summer Schools​ voor studenten is Healthy Ageing ook een van de thema's.

Op deze pagina leest u verhalen over onze Healthy Ageing in onderwijs, over(toekomstige) artsen, bewegingswetenschappers en tandartsen, over wat Healthy Ageing voor hen betekent en hoe zij als (toekomstige) zorgprofessional invulling (willen) geven aan dit thema. 

Lees in KennisInZicht

Voetbalprofessor zwaait af  

Hoogleraar Chris Visscher (65) zwaait af als hoofd van het Centrum voor Bewegingswetenschappen. Ze noemen hem de voetbalprofessor. Dat komt: ooit was hij een verdienstelijk voetballer. Hij haalde ook een licentie waarmee hij een jaar assistent-trainer bij FC Groningen was. Maar de titel voetbalprofessor dankt hij, denkt hij, vooral aan de vele publicaties over voetbal. “Ik ben wereldwijd een van de wetenschappers met de meeste publicaties over voetbal op zijn naam.”

Lees het artikel in KennisInzicht 
Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram