• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

UMCG & Bedrijfsleven

Print 

​​​​​​​​​​​​​​In het UMCG werken onderzoekers aan talloze (innovatieve) oplossingen voor de gezondheidszorg. Als ziekenhuis en onderzoeksinstelling beheerst het UMCG het proces van idee tot product maar we kunnen producten en diensten niet altijd zelf maken en op de markt brengen. Daarom werken we nauw samen met ondernemers in Noord-Nederland en daarbuiten. Dit leidt tot een unieke keten van kennis naar product en/of dienst.

De vertaling van ons onderzoek naar maatschappelijk relevante en innovatieve producten, diensten en technologieën voor zorgprofessional en consument is van groot maatschappelijk en economisch belang en wordt gemaakt op de Healthy Ageing Campus Netherlands​, die is gesitueerd op en rondom het UMCG-terrein. Op de Campus wordt bedrijvigheid op het gebied van Healthy Ageing gestimuleerd, ondersteund en gefaciliteerd.Dit leidt in toenemende mate tot de oprichting jonge, nieuwe bedrijven, tot werkgelegenheid in de regio en tot inkomsten voor nieuw onderzoek.

Een motor voor samenwerking tussen kennisinstellingen, bedrijven en regionale overheden is het Healthy Ageing Netwerk Noord-Nederland (HANNN). Klik op de knop 'Onderzoek met bedrijfsleven'​ en lees verder over samenwerking en bedrijvigheid rond het thema Healthy Ageing.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram